Remeselné pivo

Čapujeme remeselné pivo z remeselných pivovarov, ktoré spadá do kategórií nepasterizované a nefiltrované. Vďaka čomu sa zachovali všetky vitamíny a enzýmy prospešné pre náš organizmus. A tak si môžete naplno vychutnať pravú a nefalšovanú chuť piva. Craftové, prípadne remeselné pivo sa vyznačuje vysokým percentom poctivej ručnej práce a výberom kvalitných prírodných surovín bez pridaných umelých látok. V ponuke máme 6 druhov čapovaného remeselného piva. Veríme, že práve u nás nájdete váš obľúbený pivný mok! Remeselné pivo vyrobené remeselným pivovarom je dokázateľne lepšie pre Vaše zdravie ako klasické pivo, ktoré nájdete na regáloch obchodov. Nakoľko neobsahuje konzervačné látky, neprechádza filtráciou ani pasterizáciou, vďaka čomu je v pive väčší obsah vitamínov. Remeselné pivo, ktoré pochádza z výroby menších pivovarov väčšinou nebýva pasterizované. Proces pasterizácie je určený na zvýšenie doby trvanlivosti. Vynašiel ho Louis Pasteur na účel zabráneniu skysnutiu vín, avšak tento proces si našiel svoje miesto aj v oblasti pív. Pri tomto procese však prichádza k ničeniu vitamínov, ako aj živín. Čapujeme: Ležiaky (Stála ponuka, 3 druhy) Pod pojmom ležiak rozumieme spodné kvasené pivo, stabilizované pri nízkych teplotách. Po kvasnom procese mesiac a viac leží, od toho sa odvodvádza pomenovanie “ležiak”. Má bledú farbu a je slabo chmelený. V jeho chuti zvyčajne nie je výrazná žiadna aróma. Definujeme ho ako ľahko piteľné pivo a patrí tak k najviac konzumovanému a komerčne dostupnému pivnému štýlu. Nepochybne sa jedná o najpopulárnejší typ piva na svete. No zároveň ide o jeden z najmladších, len vďaka vynálezu chladiaceho systému koncom 19. storočia. Ten umožňuje udržiavať požadované nízke teploty spracovania počas celého roka. Špeciály APA, IPA, ALE (Rotujúca pípa) Ale majú typicky ovocnú a prenikavú arómu. Je to v dôsledku kvasenia pri vyšších teplotách, kedy sa tvoria vo väčšom množstve vedľajšie kvasné produkty estery a fenoly. Farebná škála je široká, začínajúca bledým pale ale, cez jantárový bitter ale, až po skoro čierny nejaký tradičný ale. Špeciály bývajú bežne veľmi výrazné chmelené, zamerané predovšetkým na arómu. Chmelenie sa zaraďuje hlavne ku koncu výrobného procesu, čím sa zabezpečí vo väčšej miere uvoľnenie aromatických látok. No zároveň obmedzí uvoľnenie horkých látok. Ale (ejl) je označením širokej a značne rôznorodej skupiny pivných štýlov vrchne kvaseného piva. Pôvodne sa takto označovali pivá vyrábané bez použitia chmeľu (v protiklade k chmelenému pivu, označovanému ako beer). V širšom zmysle sa v súčasnosti takto označujú všetky vrchne kvasené pivá. Zdroj: maroma.sk, beerstation.sk Príspevok Remeselné pivo je zobrazený ako prvý na Kocúr káva & bistro.

prejsť na článok

Morepiva

Tento malý obchodík s veľkým pivom vznikol už v roku 2015 ako odpoveď na vzrastajúcu túžbu pivárov po pravom poctivom pive. Vznikol pre chlapov, ktorím nestačí len “piť pivo na litre“. Je tu pre ľudí, ktorí povýšili pitie piva na vyššiu úroveň. Dokážu si

prejsť na článok

Pivotéka

Našou hlavnou ponukou je pivo zo slovenských remeselných pivovarov. Pivo, ktoré vzniká pod rukami nadšencov, čo dokázali svoj koníček a častokrát aj vášeň pretaviť do seriózneho podnikania. Práve oni nám, čo si pivo doma nevaríme sami, umožňujú vychutnať

prejsť na článok

Ochutnali ste už tento výnimočný ležiak?

Na oslavu dlho očakávaného otvorenia reštaurácií uvaril Pivovar Svijany svoje v poradí už sedemnáste pivo. Sudový Sviatočné ležiak pri tejto príležitosti mieri do vybraných reštaurácií a krčiem. V čom je pivo výnimočné? Sviatočné ležiak je krúžkové pivo i

prejsť na článok

Prvé remeselné potraviny v Poprade

Nachádzame sa v srdci mesta Poprad, na námestí v Spišskej Sobote. Možno sa pýtate, prečo práve Spišská Sobota? Je to veľmi jednoduché. Krajšie námestie a bezproblémové parkovanie by ste hľadali len málokde. A prečo práve názov Beňovský? Móric Beňovský, sl

prejsť na článok

Vŕšky – polotmavý špeciál „Zbojník“ 16

Pripravili sme si pre našich zákazníkov nový pivný špeciál. Ide o limitovanú edíciu polotmavého piva Zbojník. Pivní gurmáni si ho budú môcť vychutnať už od piatku 8.2.2019 v reštaurácii Gazdovský Šenk Polotmavý  špeciál Zbojník je vyrobený tradičným spôso

prejsť na článok