Ak ste foodbogerom, viete, koľko úsilia a státia nad kompozíciou si vaša práca vyžaduje. Koľko inšpirácie sa všade okolo nachádza, a aké kvantum z nej dokážete čerpať a pretvoriť do niečoho svojského. A v neposlednom rade: koľko času uplynie, než ste tým, nad koho prácou žasneme. S mladým foodblogerom @TermiNatetor sme sa rozprávali o tom, čo ovplyvnilo jeho. Štýl jeho fotografií je jedinečný a hoci na prvý pohľad môže pôsobiť chaoticky, opak je pravdou. Každý kúsok na fotografii má svoje miesto a spoločne vytvárajú príbeh, ktorý nám chce Nathaniel vyrozprávať. Staňte sa na chvíľku jeho súčasťou a nahliadnite spolu s nami do zákulisia jeho tvorby. Nech je pre vás inšpiráciou. Ako si sa dostal k foteniu jedla, Nathaniel? Fotil si jedlo už v začiatkoch svojej kariéry profesiálneho fotografa, alebo si sa k tomu dopracoval až postupne? Moja cesta k foteniu a všetkému s ním spojenému začala jedlom. Mal som 18 rokov, práve som ukončil strednú školu a začal študovať na univerzite. Nachádzal som sa v životnej fáze, v ktorej som nemal vytýčenú cestu alebo konkrétny cieľ. Cítil som sa stratený. V deň, keď sa prestanem učiť, bude dňom, keď prestanem byť kreatívny. Potom som ale objavil čaro varenia a pečenia a ihneď som si to zamiloval. Pochádzam z rodiny úžasných domácich pekárov, akými boli moje babičky a moja mama. Vyrástol som v domácnosti, kde bolo všetko #homemade a za stolom bol každý vítaný. Potom prišlo blogovanie a fotografovanie (v začiatkoch s mobilným telefónom) a dnes už pracujem naplno vo fotografickej spoločnosti, ktorú som založil. Prečo si si vybral meno TermiNatetor? TermiNatetor bola moja prezývka, ktorú mi dal môj prvý šéf, keď som ešte pracoval v malom obchode s potravinami. Keď som rozmýšľal, aké meno na blog si vyberiem, spomenul som si na prezývku TermiNatetor (prezývka vznikla zo slov Terminator a Nathaniel, v skratke Nate, pozn. redaktora). Ako dlho fotografuješ? Aký bol tvoj prvý fotoaparát a akú techniku používaš dnes? Fotografujem už 5 rokov. Najskôr som fotil na svojom iPhone a tie fotky boli hrozné! Teraz fotím s Canonom 6D a tento fotoaparát milujem. Čo je podľa teba tvojou poznávacou značkou? Pre mňa si napr. „charizmatický chalan, ktorý vytvára vintage kompozície,“ ako by si opísal svoj štýl ty? Ó, to je od teba veľmi milé! Ja by som pomenoval svoj štýl ako organizovaný chaos. Na prvý pohľad to vyzerá, že moje kompozície (scény) sú neorganizovaným neporiadkom. Ale pri bližšom zahľadení sa snažím divákovi ukázať, že tie kompozície, ktoré spočiatku pôsobia ako chaos, sú úzkostlivo navrstvené a pospájané dokopy. Každý objekt dopĺňa celkový príbeh, ktorý sa snažím vyrozprávať. Myslíš, že je u teba potenciál sa vo fotografovaní zlepšovať, alebo si už komfortný vo svojom štýle? Určite! Na 100 000 %. Verím, že všetci umelci, nováčikovia, alebo ostrieľaní profíci sa majú vždy čo nového naučiť a vždy sa môžu zlepšovať. Nie je to vlastne význam umenia? Aby človek stále sám seba vyzýval na zlepšenie. V deň, keď sa prestanem učiť, bude dňom, keď prestanem byť kreatívny. Celý článok nájdeš v jarnom magazíne BREZZA 2019 PREZRIEŤ MAGAZÍN The post Rozhovor s foodblogerom TermiNatetor appeared first on BREZZA.
Rozhovor, ktorý sme poskytli Denníku N plné znenie: #text-2027394761 { text-align: center; } Denník N The post Rozhovor pre Denník N appeared first on Asociácia predajcov pyrotechniky.
prejsť na článokThe post Rozhovor pre web topbyvanie.sk appeared first on ReinZeit.
prejsť na článokCítili ste sa už niekedy na teambuildingu trápne? Jedli ste hmyz, naháňali sa v aréne alebo ste mali zoskočiť z mosta? Môže byť teambuilding vôbec... Čítať viac The post Rozhovor v TA3: Ako urobiť skvelý teambuliding appeared first on .
prejsť na článokRozhovor s Danielom Siebertom Reportér : Will Beifuss Magazín : The Entheogen Review 1999 V. 8, No. 3 Výskumné a informačné centrum Šalvie divotvornej (The Salvia divinorum Research and Information Center) bolo založené a v súčastnosti ho udržiava pán D
prejsť na článokZuzana Hanajíková je mladá mamička na materskej dovolenke, ktorá sa zároveň aktívne už niekoľko rokov venuje fitness. Aktuálne sa venuje fitness trénerstvu a grafike, pokiaľ to jej dcérka dovolí. Zuzka vám poradí ako predchádzať zraneniam a ako si udržať