Rozhovor s našim talianskym šéfkuchárom Giusseppe Giannetto. Locanda - Vrútky & Martin Pizzové cesto robíme podľa Neapolskej obchodnej komory, podľa toho ako sa robí pravá neapolská pizza.- Giusseppe Giannetto Giusseppe je náš stále vysmiaty šéfkuchár. Vďaka jeho skúsenostiam a rodinným receptom sa nám podarilo priniesť do Turca autentickú taliansku kuchyňu. Vyspovedali sme ho o tom, čo by ste mali očakávať od jeho varenia, čím sa líši talianska kuchyňa od ostatných a čo mu najviac chýba na Slovensku. Aké ingrediencie vďaka ktorým je talianska reštaurácia v dnešnom svete skutočne autentická, čo používate, aby ste priniesli Taliansko zákazníkom tu na Slovensku? Giusseppe: Určite talianske potraviny sú trochu iné. Napríklad šunka Potraviny sa dajú doviezť nie je s tým problém. Čo vás inšpirovalo k tomu, aby ste sa stali kuchárom a neskôr šéfkuchárom? Giusseppe: Môj pradedko z mamininej strany je famózny šéfkuchár, je aj na internete a ja som vyrastal na reštaurácii u môjho strýka a tam sme stále varili. Aj môj syn teraz varí a keď sme doma tak spolu stále varíme. Čo si myslíte, že je špeciálne na talianskej kuchyni, čo ju robí lepšiu ako ostatné? Giusseppe: Nejde ani tak o potraviny ako o techniku. A čím sa tá technika líši od iných napr. francúzskej alebo ázijskej? Giusseppe: Každý má inú techniku. Ja mám rád aj iné kuchyne, aj slovenskú, ja si robím napríklad bryndzové halušky alebo buchty. Čo by ste odkázali zákazníkom, že majú hľadať v tých jedlách, ktoré varíte, čím sú špeciálne? Giusseppe: Všetky cestoviny ktoré robíme sú špeciálne, lebo je to všetko domáce. Či samotné cestoviny alebo omáčky. Potraviny, ktoré používame sú talianske a sú dosť dobré. Pizzové cesto robíme podľa Neapolskej obchodnej komory, podľa toho ako sa robí pravá neapolská pizza. Čo by ľudia mali očakávať od vašich jedál? Giusseppe: Technika a tradícia. Momentálne nechcem robiť experimenty a nejaké novinky, varí sa podľa tradičnej talianskej receptúry. Takže aj rodinné recepty? Giusseppe: Áno aj rodinné, mám aj od môjho pradedka nejaké recepty. Keďže sme na Slovensku a dovážame potraviny z Talianska, ktoré ingrediencie vám tu chýbajú, ktoré sú v Taliansku, ale nemáme ich tu na Slovensku? Giusseppe: Najviac ryby. Tu sú takmer všetky mrazené a sú úplne iné. Ja som Sicílčan a tam sa využíva veľa rýb. Tu ani ľudia nie sú moc zvyknutí. Čo by malo lákať zákazníkov, aby prišli do Locandy? Giusseppe: Určite originalita. Tu sa varí po taliansky. Ja som Talian a varím po taliansky, poznám talianske receptúry. Kto má chuť na talianske receptúry, určite si tu nájde to svoje. Ste v Martine prvýkrát alebo už ste tu niekedy boli? Giusseppe: V Martine som po prvýkrát, ale bol som tak trochu všade – v Tatrách, v Nitre, v Bratislave či v Piešťanoch. Stihli ste si už pozrieť okolie? Giusseppe: Ešte nie, lebo som len prišiel a už som začal variť :). Rozhovor s našim talianskym šéfkuchárom Giusseppe Giannetto. Locanda - Vrútky & Martin locanda
Opak a Moe nás pozvali do ich nového štúdia ZION 5, v ktorom sme s nimi pokecali o ich novom albume Positive, ich novej kapele, chalani nám predviedli, ako prebieha nahrávanie dubplateu, vysvetlili nám, prečo z AMO odišiel Viktor Hazard a prezradili nám,
prejsť na článokJak vypadá práce animátorů na ostrově Rodos? Animátoři Michal a Erik pracovali během letní sezóny 2022 společně v jednom týmu na ostrově Rodos. Pro Erika to byla premiéra na pozici spor
prejsť na článokVypočujte si inšpiratívny, zaujímavý a najmä ľudský rozhovor Dávida Králika, mentora v našom programe Premena školy zvnútra a Evy Pollákovej, riaditeľky ZŠ Besst, ktorá spoločne so svojou školou program absolvovala.Dozviete sa napríklad to: Kto je Eva Pol
prejsť na článokAk ste vlastníkom šesť-litrového dvanásť- valcového vrcholu luxusných limuzín Audi A8L a chcete jazdiť na plný plyn už to viac nie je problémom. Naša firma ako jedna z mála na Slovensku tohto tátoša úspešne prestavila. Nemusíte mať žiadne obavy, zrýchl
prejsť na článokKam smerujeme, ako sa vyvíjame a čo chystáme za ďalšie novinky – to všetko sa môžete dozvedieť v rozhovore s riaditeľom ABC Tlačiarne.
prejsť na článok