Rusko občania v referende schválili zmeny v ústave.

(úvodné foto: Pixabay) Vladimír Putin trval na uskutočnení referenda o zmenách ústavy Ruskej federácie z roku 1993 aby schválenie zmien ústavy malo absolútnu legitimitu. Zmeny v ústave anulujú počet Putinových prezidentských funkčných období, čo mu umožňuje ešte 2x kandidovať na prezidenta ešte dvakrát. V prípade úspešných kandidatúr by bol v úrade do roku 2036. Zmena ústavy iste nebude kladne vnímaná v Európskej únii, keďže okrem zvýšených právomocí prezidenta a parlamentu je tam aj zákaz manželstiev osôb rovnakého pohlavia a zmienka o viere v Boha. Ruský jazyk je definovaný ako jazyk občanov štátu a po novom ruská ústava má prednosť pred medzinárodným právom. Do ústavy je zavedený pojem minimálna mzda a ústava tiež rieši valorizáciu dôchodkov. Vysoko postavení vládni činitelia nebudú môcť mať smeli mať občianstvo cudzieho štátu a ani povolenie na pobyt v cudzine Podľa informácíe ruskej ambasády na Slovensku za zmeny a doplnenia Ústavy hlasovalo 77,93% ruských voličov , 21,26% hlasovalo proti. Účasť na hlasovaní dosiahla takmer 65 percent.

prejsť na článok

EU miesto pomoci udeľuje Taliansku pokutu.

Kým koronavírusom ťažko skúšanému Taliansku pomáha Rusko, USA, Čína a dokonca aj Kuba, Európsky súdny dvor udelil Taliansku pokutu. Petr Bystron, AfD (foto: Steffen Prößdorf, CC BY-SA 4.0) Petr Bystroň, poslanec nemeckého Spolkového snemu za AfD:

prejsť na článok

Rusko krachuje spôsobom, ktorý môžeme len závidieť.

Denník Kommersant priniesol informáciu o plánovanom ruskom rozpočte na roky 2019 a 2020 a zmenách pre rok 2018. [sociallocker][/sociallocker] Ruský prezident Vladimír Putin podpísal spolu s plánom na roky 2019-2020 aj dodatočnú zmenu ruského rozpočtu na r

prejsť na článok

Parlamentné voľby na Slovensku a možnosť voliť zo zahraničia

Parlamentné voľby sú v každom demokratickom štáte základnou formou volieb zástupcov do zákonodarného zboru. Keďže aj Slovenská republika je demokratickým štátom, rovnako aj u nás sa každé štyri roky konajú parlamentné voľby, v rámci ktorých si občania vol

prejsť na článok

Detektor klamstva

Vo výskumnom ústave vykonávajú skúšku nového detektoru klamstva. Blondínky sa pýtajú: - Čo si myslíte o dnešnej politike? - Ja si myslím... - Píííp!

prejsť na článok

Rusko plánuje sabotáže naprieč Európou, varujú tajné služby: Moskva nemá zábrany ÚTOČIŤ

 Read More  The post Rusko plánuje sabotáže naprieč Európou, varujú tajné služby: Moskva nemá zábrany ÚTOČIŤ appeared first on Slovenské referendum.

prejsť na článok