Varenie – Recepty – Polievky Rybiu polievku si môžeme urobiť aj na chate alebo priamo na rybačke, ak máme kotlík a základné vybavenie. Ingrediencie: 1 kg sladkovodných rýb (kapor, šťuka, sumec) 100 g cibule 100 g koreňovej zeleniny 1 a ½ l vody lyžička štipľavej papriky soľ 2 zelené papriky 3 rajčiaky zelená petržlenová vňať Príprava: Čerstvú rybu očistíme, vykostíme, hlavu, chvost a plutvy odrežeme. Zvyšok ryby pokrájame na väčšie kúsky, ktoré posolíme a necháme stáť. Hlavu, chvost a kosti dáme variť spolu s pokrájanou koreňovou zeleninou, cibuľou a soľou. Keď je zelenina mäkká, polievku precedíme, pridáme na rezance nakrájané papriky, olúpané a pokrájané rajčiaky, mletú červenú papriku a pripravené porcie ryby. Môžeme pridať aj ikry a mlieče a všetko spolu povaríme asi 20 minút. Nemiešame, aby sa kúsky mäsa nerozbili. Hotovú polievku ochutíme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. FOTO: www.goodfon.ru Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Stačí kus čistého rybieho filé a máte výbornú polievku. Keď nemusíte celé rybky, pochutíte si na tomto jednoduchom variante.
Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Sezónna ponuka Január 2023 Plnená palacinka "Hortobagyi palacsinta" kuracím mäsom
prejsť na článokPolievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti.