Škorica – voňavá, príjemne chutiaca korenina je zároveň aj liekom. Kedy vám môže pomôcť, a na čo si pri liečbe škoricou treba dať pozor?
Keď sa povie škorica, väčšina z nás si predstaví hnedý prášok a najmä jeho príjemnú vôňu, ktorú poznáme nájme zo sladkých jedál a horúcich nápojov. Škorica je však omnoho viac ako korenina na zvýraznenie vône a chuti! Upečte si chutné a zdravé
prejsť na článokMed a škorica sú nielen veľmi chutnými potravinami, ale spoločne sú používané už od stredoveku aj na podporu ľudského zdravia a pohody. Med aj škorica, každý osobitne, majú veľmi silné terapeutické účinky. Čo ak ich teda použijeme spolu? Ak je jeden účinn
prejsť na článokChutná, voňavá škorica pomáha, ale môže aj uškodiť. Toto starodávne korenie používali už starí Egypťania, ktorým pomáhala pri mykózach nôh, či žalúdočno-črevných problémoch. V Číne bola škorica cenená viac ako zlato. V priebehu histórie sa jej obľúbenosť
prejsť na článokHovorí sa, že v minulosti aníz dostal žartovný názov husbands-are-back, čiže manželia-sú-späť, pretože tí manželia, ktorí opustili domov kvôli zapáchajúcemu dychu manželiek sa po anízovej liečbe svojich polovičiek mohli vrátiť. Či je to pravda alebo nie s
prejsť na článokIngrediencie 1 šálka perličiek tápioky 6 dcl rastlinného mlieka (ryžový alebo mandlový) 3 polievkové lyžice medu alebo sladidla ovocie podľa chuti škorica alebo kakao podľa chuti Návod na prípravu Vložte 1 šálku perličiek tápioky do hrnca a pridajte
prejsť na článok