Slivkové knedličky zo zemiakového cesta

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Knedličky zo zemiakového cesta so slivkami sú tradičné slovenské jedlo vhodné pre priaznivcov sladkej večere. Ingrediencie: 600 g varených pretlačených zemiakov 200 g hrubej múky Troška soli 30 g masla 1 vajce 80 g masla na poliatie 120 g jemnej strúhanky 40 g masla na opraženie strúhanky 120 g práškového cukru 500 g slivák Príprava: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme alebo postrúhame. K polovychladnutým pridáme múku, soľ, maslo, vajce a vymiesime na hladké cesto. Na múkou vysypanej doske cesto rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce. Do každého štvorca vložíme očistenú a umytú zrelú slivku, všetky štyri rohy preložíme cez slivku, postláčame a vytvoríme medzi dlaňami guľku. Pripravené guľky vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút. Potom ich vyberieme dierkovanou varechou, necháme odkvapkať, dáme na misu a polejeme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou opraženou na masle a napokon práškovým cukrom. TIP: Slivky môžeme dopoly otvoriť, odstrániť z nich kôstku a dovnútra vložiť polovicu kocky cukru. Je to dobrá rada najmä v prípade druhov slivky, ktoré nie sú veľmi sladké. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Slivkové gule

Potrebujeme: 600 g zemiakov 200 g hrubej múky 1 vajce 125 g masla 1 kg sliviek 300 g hrudkového tvarohu práškový cukor kockový cukor Príprava: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nastrúhame najemno alebo prelisujeme do misy. Pridám

prejsť na článok

Preslivkujte sa!

Slivkové gule, lekvár či buchty... Ako deti sme sa za nimi šli „zabiť“. Typické letné ovocie z dedkovej záhrady sme s vyšším vekom začali objavovať aj v iných skupenstvách, ako našu ospevovanú slivovicu. Či už človek obľubuje viac tekutú alebo "tuhú", sli

prejsť na článok

Moja cesta

moja cesta Aká bola moja cesta? Jazyky ma fascinovali už od malička. Najskôr to bola angličtina, neskôr pribudla francúzština, ktorú som išla študovať aj na univerzitu. Počas i po skončení štúdia som trochu cestovala, pracovala a založila si rodinu. Keď s

prejsť na článok

Krížová cesta

areál Budatínskeho hradu Krížová cesta Príspevok Krížová cesta je zobrazený ako prvý na Považské múzeum.

prejsť na článok

Tradičné slovenské chute v srdci LOCLUBu

Na Slovensku sa hovorí, že cesta k srdcu vedie cez žalúdok. V LOCLUBe sme sa rozhodli osláviť túto múdrosť tým, že sme do našej ponuky zaradili skutočné poklady slovenskej kuchyne. Poďme sa ponoriť do sveta jedál, ktoré nás sprevádzali počas našich životo

prejsť na článok