Slnečný cirkus po tretíkrát v Bratislave

Ako všetci vieme, už po tretí krát nás svojou návštevov poctil kanadský Cirque du Soleil. Prvýkrát nás svojou návštevou prekvapil v roku 2012 s farebným a energickým predstavením Saltimbanco, ktorá koncom daného roku mala svoju svetovú derniéru (Finale 31. december 2012) . V roku 2013 mohlo slovenské publikum vidieť jedno s najznámejších predstavení od produkcie Cirque du Soleil, ktoré poznal skoro každý aj nie pohybujúci sa vo svete cirkusu Alegría. Táto show taktiež mala svoju derniéru v danom roku (Finale 29. december 2013). A tento rok už o niekoľko dní k nám z predošlej zástávky Bukerešti (Rumúnsko) pricestuje/priletí predstavenie QUIDAM. Na Slovensku odohrá 7 neuveriteľných predstavení (5.2.-8.2.), obvikle v Slovnaft Aréne v Bratislave. Slováci si môžu zakúpiť vstupenky už od minulého roka v rozmedzí od 29€ do 89€. Quidam mal svetovú premiéru v Montreale pod Grand Chapiteau v apríli 1996. Odvtedy precestoval súbor päť kontinentov a jeho vystúpenie videli milióny divákov. V decembri 2010 Quidam začal prezentovať svoj úchvatný program vo veľkých arénach po celej Severnej Amerike. Medzinárodné zoskupenie tvorí 52 špičkových akrobatov, hudobníkov, spevákov a iných ľudí podieľajúcich sa na unikátnom predstavení. Predstavenie s cirkusovými akrobaciami je na pozadí príbehu malej znudenej Zoé, ktorej rodičia ju ignorujú a sú apatickí. Jej život stratil zmysel. Pri hľadaní tohto zmyslu vkĺzne do imaginárneho sveta – do sveta Quidam, kde stretáva rôzne postavy, ktoré ju povzbudzujú v jej oslobodení svojej duše. Quidam (latinsky niekto, niečo) je bezmenný okoloidúci, osamotená figúra potĺkajúca sa na rohu ulice, je to osoba, ktorú ľahko pohltí dav. Môže to byť hocikto, hocičo. Je to niekto, kto prehovára k srdcu našej anonymnej spoločnosti. Je to člen davu, tichej majority. Je to niekto, kto kričí, spieva a sníva v nás všetkých. Toto je Quidam! Je dôležité podotknúť že Cirque du Soleil si slovenské publikum obľúbil a už teraz sa na Slovákov veľmi tešia, ako aj podotkol Mark Ward súčasná poslava Johna, ktorá je už teraz vďaka jeho dlhému pôsobeniu v Quidame premenovaná na Mark ,,We are all very excited and look forward to being in Slovakia with the show for the first time! v preklade Sme všetci veľmi radi a tešíme sa, že budeme na Slovensku so show po prvýkrát. Ak ešte nemáte lístky, stále sú v predaju ticketportálu.

prejsť na článok

Premiér a cirkus

Ako sa tak občas v televízii pozerám na nášho premiéra, vyvstávajú predo mnou dve otázky. Prvá: - Kam odišiel cirkus? Druhá: - Prečo práve jeho tu nechali?!

prejsť na článok

Priestranný, slnečný, jednoizbový byt na Komenského ulici

The post Priestranný, slnečný, jednoizbový byt na Komenského ulici appeared first on AB Contact, s.r.o..

prejsť na článok

Simulant

- Už po tretíkrát si tento mesiac žiadate priepustku kvôli ochoreniu starého otca! , vyčíta kapitán vojakovi. - Áno, pán kapitán. Už aj ja sám uvažujem, či dedo nesimuluje.

prejsť na článok

Slnko vychádza

Spolu s východom Slnka začína opäť svietiť aj Slnečný cirkus. Lístky sú opäť v predaji. Cirque du Soleil je späť Uplynulo 400 dní odkedy sme si museli dať predĺženú prestávku. 400 dní napätého čakania na návrat na scénu; čakania na to, aby vám, našim

prejsť na článok

Priemerný nájom v Bratislave stále stúpa

Slovenský realitný trh sa v súčasnosti nachádza v zaujímavej situácii, kedy ceny nájomného bývania v Bratislave výrazne stúpajú, no ceny bytov naopak klesajú. Podľa analýzy spoločnosti Bencont Investments sa priemerná cena nájmu v Bratislave v prvom štvrť

prejsť na článok