Slovák šéfuje gastronómii v dvoch hoteloch Kempinski

V máji pred rokom sa vrátil Tomáš Chilý, jediný slovenský šéfkuchár, ktorý sa vypracoval na pozíciu executive chefa v hotelovej sieti Kempinski za hranicami Slovenska, naspäť do Európy po rokoch pôsobenia na Blízkom východe a v Číne. Stal sa executive chefom v slovinskom hoteli siete, v Kempinski Palace Portorož. Po roku mu k šéfovaniu kuchýň v Portoroži pribudlo aj riadenie gastronómie v neďalekej Savudriji, v Kempinski Adriatic. Ten je síce vzdialený len pol hodinu cesty, nachádza sa však už v Chorvátsku. Obidva hotely majú rovnakého majiteľa. Na pozícii cluster executive chefa chce najmä zastabilizovať kuchyňu v chorvátskom hoteli. Ten bol, keďže ide o prímorský a golfový hotel, doteraz otvorený počas roka vždy len 6 mesiacov, takže aj personál mával len zmluvy na pol roka. To viedlo k veľkej fluktuácii radových zamestnancov kuchyne ale aj šéfkuchárov. „ V Portoroži už mám stabilný tím a v Savudriji je mojou úlohou dosiahnuť tiež niečo podobné. Tento rok by mal byť hotel prvý krát otvorený dlhšie ako po minulé roky, až do zimy. Veríme, že si ho hostia nájdu a pomôže to aj pri udržaní zamestnancov,“ hovorí T. Chilý. Obidva hotely, keďže sú blízko a pri mori, sú veľmi obľúbené aj u slovenskej klientely. The post Slovák šéfuje gastronómii v dvoch hoteloch Kempinski first appeared on GURMÁN na Slovensku.

prejsť na článok

Poznáme najlepšie hotely Slovenska

Najlepší hotel na Slovensku nájdete podľa prestížneho hodnotenia World Travel Awards aj tento rok vo Vysokých Tatrách. Cestovatelia a odborníci z odvetvia cestovného ruchu rozhodli, že ním je Grand Hotel Kempinski High Tatras a zároveň hosťom ponúka aj te

prejsť na článok

Kempinski otvoril svoj 80. hotel v Tel Avive

Najstaršia luxusná hotelová sieť v Európe oslavuje v tomto roku svoje 125. výročie vzniku.. Sieť Kempinski má hotely po celom svete, na Slovensku patrí pod krídla tejto značky Grand Hotel Kempinski High Tatras. „Sieť Kempinski priniesla nový štandard v ho

prejsť na článok

Prinášame Vám 10 tipov na najlepšie jedlo, nápoje a zábavu (časť 1.)

Inšpirujte sa najnovšími trendmi v gastronómii, a objavte skryté poklady lokálnej kuchyne.

prejsť na článok

THANK YOU ALL FOR SHARPE 2024!

Thank you for once again coming to SHARPE in such large numbers and enjoying a weekend full of music, conferences, and networking! It is very important to us, especially in this peculiar time full of uncertainties, despite which we continue to stand by

prejsť na článok

Hotelieri ocenili najlepších praktikantov

Hotely a reštaurácie hľadajú spôsoby ako u mladých ľudí podnietiť záujem o prácu v hotelierstve a v gastronómii. Bratislavské hotely skupiny BHP napríklad oceňujú najlepších praktikantov. Výnimočnú príležitosť predviesť svojim rodičom a učiteľom to, čo sa

prejsť na článok