Slovenská časť

keď zaspievame prvé dve slová riekanky, upratujeme hračky,. detičky automaticky vedia, že ideme spolu upratovať poznáme niektoré časti ľudského tela, 4 6 ročné deti ich poznajú aj podrobnejšie (ako ide potrava, kde máme rebrá, ako dýchame) poznáme ročné obdobia s predškolákmi vieme napísať svoje meno, ale šikovné sú v danom smere aj niektoré 4-ročné detičky:) poznáme niektoré základné dopravné značky vieme, že pred cestou sa vždy zastavíme, počkáme na ostatné deti, pozrieme sa, či ide auto a až potom prejdeme rýchlym krokom na druhú stranu s predškolákmi poznáme základné geometrické tvary, rozlišujeme rozdielnu hrúbku a dĺžku obrázkov vieme počítať do 20, niektorí šikovní predškoláci aj do 100:) 4 ročné a staršie detičky sa obliekajú samostatne vieme spievať niekoľko jesenných a vianočných pesničiek u nás predškoláci vedia samostatne krájať príborovým nožom už aj dvojročné deti u nás vedia jesť samostatne lyžičkou a vidličkou všetci vieme, že keď robíme s pracovným zošitom od stola odchádzame až po dokončení úlohy všetci vieme, že pred a po každom jedle si umývame ruky predškoláci u nás pomáhajú mladším deťom pri obliekaní vieme kresliť s rozumom, aby sme nevychádzali z línie čiar vieme sa podeliť o hračku a pekne poprosiť, ak niečo chceme:) na prechádzky von chodíme spolu každý deň aj 2x, ak je počasie vyhovujúce. Chodíme do Leninovho parku, po ceste k hospicu (Europe), na Medokýš, horné a dolné ihrisko na Belvederi, a to spolu respektujúc mladší starších a naopak.

prejsť na článok

Slovensko cez víkend čaká „mariánske leto“: Nepriaznivé počasie potrápi najmä túto časť krajiny

Prvé jesenné dni prinesú príjemné teploty O niečo chladnejšie počasie bude na istej časti územia Slovenska The post Slovensko cez víkend čaká „mariánske leto“: Nepriaznivé počasie potrápi najmä túto časť krajiny appeared first on Startitup.sk.

prejsť na článok

Najkrajšie fasády opäť aj zo Slovenska

Súťaž o najkrajšiu európsku fasádu Life Challenge 2018 a ocenená fasáda zo Slovenska.

prejsť na článok

MARTIN historické centrum Turca a sídlo Matice slovenskej

Home Matica slovenská Matica slovenská je celonárodná slovenská kultúrna ustanovizeň so sídlom v Martine. Historické založenie MS bolo na prvom valnom zhromaždení, ktoré sa konalo 4. augusta 1863. V roku 1875 uhorská vláda Maticu zakázala a jej činno

prejsť na článok

Ako využiť ropné vrty pri geotermálnych projektoch? Neďaleko Slovenska testujú sľubný patent 

Ekonomiku geotermálnych projektoch zaťažujú najmä náklady na realizáciu hĺbkových prieskumov, ktoré predstavujú najväčšiu časť investícií. Ušetriť prostriedky môže pomôcť využitie existujúcich vrtov. V Slovinsku aktuálne spúšťajú projekt pilotnej geotermá

prejsť na článok

Vzdušný priestor Slovenska budú ochraňovať aj nemecké stíhačky

Od septembra posilnia ochranu Slovenska nemecké stíhačky Ide o spoluprácu nad rámec ochrany nášho neba The post Vzdušný priestor Slovenska budú ochraňovať aj nemecké stíhačky appeared first on Startitup.sk.

prejsť na článok