SME konferencie

Slovensko nebolo ani po tridsiatich rokoch schopné dokončiť komplexnú reformu verejnej správy a koronakríza obnažila všetky negatívne dôsledky – silný vládny centralizmus, hlboké regionálne rozdiely a chýbajúce nástroje pre rozvoj miest. Samospráva napriek tomu zvládla svoje úlohy lepšie ako štát. Potvrdilo sa, že lokálna demokracia dokáže efektívne reagovať, a netýka sa to len aktuálnej starostlivosti o zdravie obyvateľov, ale aj ďalších ekonomických a sociálnych otázok. Nie náhodou považuje Európska únia mestské regióny za motor prosperity v každej členskej krajine. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pandémia urýchlila mnohé spoločenské procesy a platí to aj pre verejnú správu. Je najvyšší čas, aby pokročila jej reforma s cieľom dať samospráve viac právomocí i zodpovednosti. Jej základom by mal byť presun kompetencií do centier územného rozvoja a podpora digitalizácie, ktoré zlepšujú služby obyvateľom. Pandémia bola nečakanou reklamou konceptu Smart City – ukázala, že digitálne technológie sú pri riešení problémov veľmi efektívne. Pomáhajú pri testovaní a očkovaní a rovnako môžu byť účinné aj pri riešení problémov slovenských miest – zahltenej dopravy, kvality ovzdušia, znižovania spotreby energií, lepšieho nakladania s odpadmi… Hodnoverné dáta, digitálne modelovanie a ďalšie inteligentné nástroje ponúkajú lepšie a hlavne lacnejšie riešenia, čo v čase po pandémii každý ocení. Kompetentnosť, nasadenie a empatia komunálnych lídrov počas koronakrízy posilnili dôveru obyvateľov v lokálnu politiku. Mestá môžu využiť tento potenciál a ďalej prehlbovať lokálnu demokraciu. Aj v tomto smere môžu byť digitálne technológie prínosom – zlepšujú komunikáciu s obyvateľmi a vytvárajú priestor pre demokratické rozhodovanie, kde si každý nájde možnosti pre rozvoj svojej komunity. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako by sa slovenské mestá mali pripraviť na pokoronovú realitu? Aké poučenie si z pandémie odnášajú úspešní regionálni lídri a čo je ich prioritou pre najbližšie roky? Peter Fiabáne, primátor Žiliny Igor Wzoš, predseda predstavenstva Smart City Cluster Andrej Kóňa, projekt Smart City Index, Fakulta sociálnych vied, UCM Trnava Milan Orlovský, konateľ a obchodný riaditeľ spoločnosti KOOR Konferenciu moderuje Peter Vavro, riaditeľ obsahu a podpory predaja, divízia magazínov Petit Press (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); https://smekonferencie.sk/podujatie/smart-city-summit-2021/

prejsť na článok

Development summit 2022

Základné informácie Dátum: 16. jún 2022 Miesto: Radisson Blu Carlton Hotel Adresa: Hviezdoslavovo námestie 3, Bratislava, 811 02 Druhy: Konferencie a workshopy Témy konferencie: Reflexia na aktuálnu zmenu stavebného zákona.Dosahy nov

prejsť na článok

14.odborný seminár Tatry 2017

Od 14. - 16. novembra sme sa zúčastnili konferencie DDD v Tatrách, kde sme spolu s Pure - Prírodná čistička vzduchu predstavili nové elektrostatické postrekovacie pištole Victory.

prejsť na článok

ELECTRON 2017

Pozvánka na XXI. ročník celoštátnej konferencie pre elektrotechnikov, zameranej na montáž a údržbu elektrických zariadení.

prejsť na článok

ELEKTROTEC 2017

LEADER LIGHT ako partner konferencie ELETKROTEC 2017 Vás pozýva na XIII. Regionálne stretnutie elektrotechnikov východoslovenského regiónu.

prejsť na článok

X. Konferencia ELEKTROKONTAKT 2017

LEADER LIGHT s.r.o. ako oficiálny partner konferencie ELEKTROKONTAKT 2017 Vás pozýva na X. Regionálne stretnutie elektrotechnikov stredoslovenského regiónu.

prejsť na článok