Sprievod

Staromestské slávnosti začnú vo štvrtok 23. mája 2024 o 15.00 hod. otváracím sprievodom. Začiatok sprievodu ohlásia fanfáry z Burianovej veže. Okrem vedenia mesta v ňom nebudú chýbať delegácie zo žilinských partnerských miest Frýdek-Místek, Třinec, Essen a mestská časť Praha 15. Témou 28. ročníka je spolupráca v meste, preto okrem hudobníkov či mažoretiek budú súčasťou sprievodu aj úspešné žilinské športové kluby, konkrétne Vlci Žilina vrátane juniorov, Grasshoppers Žilina a finalisti 1. slovenskej basketbalovej ligy. Sprievod pôjde cez Mariánske námestie, Farskú uličku až na Hlinkovo námestie. Primátor symbolicky odovzdá kľúče od mesta umelcom, športovcom, remeselníkom, a on od „rozhodcu“ dostane na tri dni symbolickú červenú kartu. Pred začiatkom hudobného programu na námestí A. Hlinku športovci pozdravia návštevníkov a predvedú získané trofeje. Približne o 16.00 hod. je pre fanúšikov klubu Vlci Žilina  pripravená aj autogramiáda v parku SNP. Príspevok Sprievod je zobrazený ako prvý na Staromestské slávnosti 2024.

prejsť na článok

Mikuláš v Cíferi

Dňa 4.12.2022 sa uskutočnil po našej obci Cífer tradičný Mikulášsky sprievod. Všetkým zúčastneným srdečne ďakujeme.   The post Mikuláš v Cíferi appeared first on Folklórna skupina CÍFER.

prejsť na článok

Fašiangy v Cíferi

Dňa 18. februára 2023 sa uskutočnil po našej obci vychýrený fašiangový sprievod, ktorý sme ako každý rok ukončili fašiangovým vystúpením v DK Cífer. The post Fašiangy v Cíferi appeared first on Folklórna skupina CÍFER.

prejsť na článok

Hody v Cíferi 2022

Tohtoročné hody boli opäť obohatené o krásny krojovaný sprievod a nechýbali ani stánky s tradičnými dobrotami. Viac fotografií nájdete na našej facebookovej stránke FSk CÍFER. The post Hody v Cíferi 2022 appeared first on Folklórna skupina CÍFER.

prejsť na článok

Smižianska zabíjačka

Po roku je tu opäť! Spoločná dedinská zabíjačka, ako sa na jednu z najväčších obcí patrí, bude poslednú sobotu pred Popolcovou stredou a teda už 10. 2. 2024. Aj v tomto roku sa môžete tešiť na: ukážky práce šikovných mäsiarov pri výrobe zabíjačkových šp

prejsť na článok

Halloween a strašidelné maškrty

Halloween, celým názvom “All Hallow´s Eve” znamená podvečer všetkých svätých a oslavuje sa 31. októbra. Tradícia pochádza zo starodávneho keltského sviatku Samhain a postupne sa prispôsobovala aj iným tradíciám. Kelti týmto sviatkom oslavovali koniec let

prejsť na článok