Potrebujeme: -pstruh dúhový -cibuľa, petržlenová vňať -soľ, citrón, rasca drvená Postup: Vypitvané ryby opláchneme v čistej vode, utrieme alebo necháme odkvapkať. Posolíme zvonku aj zvnútra a z vnútra ešte pokvapkáme citrónom a posypeme drvenou rascou. Na drobno pokrájanou cibuľou a posekanou petržlenovou vňaťou vypcháme brucho pstruha. Takto pripravené pstruhy vložíme do sklenenej misy alebo na plech a pečieme v rúre pri 200°C od 20 do 35 minút, podľa toho, aké veľké pstruhy máme a aký počet sme ich dali piecť. Samozrejme čím väčšie a viac, tým dlhšie. Dobre upečené mäso sa musí ľahko oddeľovať od kostí. The post Šrámkov pstruh appeared first on Chov a predaj rýb - rybníky Krasňany.
Dobrodruhovia a lovci zážitkov, nenechajte si ujsť unikátny zážitok speleotrekingu. Jaskyňa mŕtvych netopierov je najvyššie položená a jediná vysokohorská jaskyňa na Slovensku. Nájdete ju pod Ďumbierom v centrálnej časti hlavného hrebeňa Nízkych Tatier, n
prejsť na článokVýznam rýb vo výžive ľudí Ryby a výrobky z rýb patria k najvýznamnejším potravinám živočíšneho pôvodu. Rybie mäso má v našom jedálničku nezastupiteľnú úlohu a odpradávna patrilo medzi pôstne jedlá. Na území strednej Európy, ktoré bolo ovplyvnené predovšet
prejsť na článok