Srnčia polievka s hubami

Varenie - Recepty – Polievky Vývar zo srnčích kostí dodá polievke s hubami, zeleninou a zemiakmi výnimočnú chuť. Ingrediencie: 500 g srnčích (jeleních) kostí 2 l vody 150 g koreňovej zeleniny 100 g zemiakov 40 g masti alebo oleja 150 g čerstvých húb 1 veľká cibuľa 40 g parmezánu 2 strúčiky cesnaku celé i mleté čierne korenie celé nové korenie soľ Príprava: Dobre umyté kosti rozsekáme, zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť. Osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, cesnak, cibuľu a pri miernej teplote varíme približne 2 hodiny. Očistenú koreňovú zeleninu pokrájame na kocky, dáme na rozohriaty olej, popražíme, zalejeme vodou, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme asi 10 minút. Potom pridáme zemiaky pokrájané na kocky, huby nakrájané na tenké plátky a spolu dusíme domäkka. Vývar z kostí scedíme, pridáme k dusenej zelenine a spolu ešte povaríme. Polievku pred podávaním dochutíme strúhaným parmezánom. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Vietnamská polievka s tofu a hubami

Nunc facilisis diam velit, non facilisis justo lobortis ac. Etiam ante tortor, consequat vel felis id, blandit finibus magna. Curabitur vel urna id tortor ullamcorper molestie. Donec accumsan, sapien nec consectetur varius, nisl nibh maximus diam, non vul

prejsť na článok

Šampiňónová krémová polievka

Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.

prejsť na článok

Špargľová polievka s krutónmi

Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba. 

prejsť na článok

Kapustová polievka s mäsovými knedlíčkami

Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti. 

prejsť na článok

Pórovo-zemiaková polievka bohatá na prebiotiká

Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.

prejsť na článok