Staraj sa o ňu, ona sa ti odvďačí. Časť 2.

/*! elementor - v3.17.0 - 25-10-2023 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#69727d;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#69727d;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block} Môžu za to kyslík, svetlo a teplo Ako sme už spomínali v prvej časti článku, tak na životnosť a čerstvosť kávy najviac vplývajú práve kyslík, svetlo a teplo. Poďme sa teda pozrieť bližšie, ako to naozaj je. Kyslík my ho potrebujeme pre život, ale káva nie.Je jedno, či je káva zrnková, mletá alebo instantná, všetky sú náchylné na účinky kyslíka.Pokiaľ ide o kávu, kyslík je jej veľkým nepriateľom.  Pokiaľ kávu vystavujeme kyslíku, tak sa jej zlúčeniny začínajú oveľa rýchlejšie rozkladať. Každá káva je náchylná na účinky kyslíka. Nepomletá má ale predsa len výhodu oproti pomletej. A tou výhodou je, že vonkajší obal zrna slúži ako priama ochrana pred kyslíkom. /*! elementor - v3.17.0 - 25-10-2023 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} SvetloSlnečné a umelé svetlo môžu spustiť proces fotodegradácie, ktorý spôsobuje degradáciu molekúl vo vnútri kávy. Preto sa odporúča skladovať kávu v neprehľadných nádobách. Ak sú použité dóby sklenené, je ich potrebné umiestniť  do tmy. Teplo – káva nás zohreje, ale my ju nehrejmeTeplo má za následok rýchlejší pohyb molekúl v každej potravine. Káva nie je výnimkou.Keď sa potraviny zahrejú, pokazia sa oveľa rýchlejšie, ako keď sú v chlade. Preto sa potraviny zamrazujú. Ale môžeme zamraziť aj kávu ? O tom si povieme v inom článku.Veľa z vás určite skladujú kávu blízko kanvice alebo kávovaru. Tomu sa treba vyhnúť, nakoľko aj tieto spotrebiče produkujú teplo. Preto sa kávu odporúča skladovať v skrinkách v chlade. Ako teda ochrániť kávu pred vplyvmi okolia, aby bola čo najdlhšie čerstvá ?Odpoveď je jasná – správne skladovať . Ako sme si už povedali vyššie, najlepšie je ju skladovať v neprehľadnej, dobre utesnenej nádobe, v chládku a tieni. Zle skladovaná káva môže byť čerstvá maximálne okolo troch týždňov. Ale správne uskladnená káva si môže svoju čerstvosť a chuť uchovať ešte chvíľu, aj po dátume spotreby na obale. Preto je dobré investovať do nádoby na skladovanie a nie len do kávovaru a kávy. A pamätajte, vždy je lepšie kúpiť zrnkovú kávu a pomlieť ju tesne pred jej použitím, ako kúpiť mletú a skladovať ju doma niekoľko dní. Tu si môžeš pozrieť našu ponuku dóz na kávu The post Staraj sa o ňu, ona sa ti odvďačí. Časť 2. appeared first on kavaleria.sk.

prejsť na článok

Staraj sa o ňu, ona sa ti odvďačí. Časť 1.

Nie každý vie, ako správne skladovať kávu. Je pravdepodobné, že aj ty nové balenie kávy po otvorení jednoducho zroluješ a čo v ňom zostalo uložíš do skrinky. Našiel si sa v tom? Ak áno, tento článok je práve pre teba.

prejsť na článok

Aké riziká prinášajú výškové práce

Keďže modern doba so sebou prin a čoraz viac veľk ch stavieb, prib da aj povinnosť starať sa o nich. Vo v č ch mest ch m te možnosť vidieť presklen budovy, ktor vytv raj kr sny dojem. Pr ve aj o tieto budovy sa staraj ľudia a musia zvl dať pr cu vo

prejsť na článok

Ako sa budem o kabelku starať?

Milí nakupujúci, budeme veľmi radi, ak si ešte pred nákupom prečítate naše informácie o prírodnej koži a pár typov, ako sa o Vašu novú kabelku alebo doplnok s láskou starať. Verte nám, odvďačí sa Vám za to krásou po dlhé roky:) Filozofiou našej značky P

prejsť na článok

Bol raz jeden Kráľ (5. časť)

Tekovská knižnica v Leviciach predstavuje seriál ZAČÍTAJTE SA DO NÁŠHO REGIÓNU z diel autorov, ktorí majú vzťah k nášmu regiónu. Piata časť je venovaná...

prejsť na článok

Santorini 2. časť

Mnohí z nás, čo Santorini navštívili, poznajú obvyklé výlety na Oiu, na pláže Perissy. Hore nad čiernymi vulkanickými plážami Kamari sa vynímajú zrúcaniny starého mesta Thira (Théra) z čias rímsko gréckych. Možno vás The post Santorini 2. časť appeared f

prejsť na článok