Štátna finančná pomoc pre umelcov je pre novú ministerku Natáliu Milanovú priorita.

Reakciu občanov na uvedenú požiadavku si jej autori určite všimli aj na svojej FB stránke (link) 17. marca poslala Slovenská filmová a televízna akadémia list tak končiacemu premiérovi Petrovi Pellegrinimu ako aj nastupujúcemu Igorovi Matovičovi. Obsahom listu je to, že keďže umelci teraz pre koronavírus nemôžu zarábať tak žiadajú od štátu finančnú pomoc, pretože živia svoje deti, platia nájom alebo hypotekárne úvery, elektrinu, plyn, leasingové splátky, spotrebné úvery a máloktorá rodina pôsobiaca v audiovízii má vytvorené také finančné rezervy a úspory, aby vedela bez problémov zvládnuť výpadok príjmu jedného rodiča, a už vôbec nie oboch. Natália Milanová (foto: FB) Vzhľadom k reakciám verejnosti je ústretovosť Matovičovej vlády v tejto veci do istej miery pre mnohých prekvapivá. ministerka Natália Milanová:„Výzvu filmárov evidujem. Zabezpečenie núdzovej podpory pre kultúru bude jednou z prvých vecí, ktorými sa budem nielen ja, ale aj moji kolegovia vo vláde zaoberať,“ (zdroj) Takže kultúrnici môžu na rozdiel od iných profesií ostať pokojní, vláda ide riešiť ich zabezpečenie a to ako jednu z prvých vecí.,A tak si radoví občania môžu dať za klobúk rady, ktoré dávali hercom na sociálne siete, mnohé z nich boli v nekultúrnom štýle typu: Lídl hľadá zamestnancov, šite rúška, je ich nedostatok a podobne. A nekultúrni sú nielen radoví občania ale aj taký poslanec NRSR Ľuboš Blaha: (zdroj: FB Ľuboš Blaha (link) (úvodné foto: Pixabay)

prejsť na článok

Finančná analýza preverí zdravie vašej firmy

Vedeli ste, že len 50% firiem na Slovensku prežije prvých 5 rokov? Ako zabrániť tomu, aby ste sa aj vy neocitli medzi nimi? Základným stavebným prvkom v prípade podnikania je finančná gramotnosť a profesionalita. S financiami úzko súvisí finančná anylýza.

prejsť na článok

Štartujeme novú spoluprácu s BlueVoyant

V júli 2022 sme podpísali novú partnerskú zmluvu pre predaj amerického produktu na sledovanie kybernetických hrozieb zo strany dodávateľov a ochrany digitálnej [] The post Štartujeme novú spoluprácu s BlueVoyant appeared first on EMM.

prejsť na článok

Niečo o mne

Energia kryštálov a sila farieb v originálnych dielach Zuzany Hradilovej medzi expresionizmom a materiálnym informalizmomTvorivá cesta niektorých umelcov im nedovoľuje zostať v rámci jedného vyjadrovacieho jazyka, pretože vloha k všestrannosti, k potrebe

prejsť na článok

IT pomoc a podpora na diaľku

Zoznam firiem, ktoré poskytujú iT pomoc a podpora na diaľku board.sk, s.r.o. Nákovná 9, Bratislava www.board.sk IT POMOC Čajakova 26, Bratislava www.itpomoc.sk OpravímeTo.sk Pečnianska 33, 851 01 Bratislava-Petržalka www.opravimeto.sk PC-KLINIKA, s

prejsť na článok

Pomoc svokre

- Tak , hovorí vyšetrovateľ svedkovi, vy ste videli, ako tento človek udrel vašu svokru. Prečo ste mu nešli na pomoc? - Akože?! Dvaja biť jednu slabú ženu?

prejsť na článok