Sušenie potravín je jedna z najstarších a najzdravších konzervačných techník známa už od praveku. Mnohé druhy zeleniny aj ovocia sú na sušenie výborne použiteľné, aj keď pri neodbornom postupe môže dôjsť k čiastočnej strate aromatických a chuťových látok.
To, že zeleninová záhradka väčšinou vyžaduje kopec trpezlivosti neznamená, že si do nej nemôžete zasadiť také druhy zeleniny, ktoré rastú veľmi rýchlo. Pre všetkých, ktorí neznesú dlhé čakanie na úrodu, sme zostavili tento zoznam rýchlo rastúcich rastlini
prejsť na článokJesenný výsev zeleniny je výborný spôsob, ako si na budúcu jar zabezpečiť skorú úrodu vlastnej zeleniny. Ako na to?
prejsť na článokSezóna sa blíži — ak si chcete nasušiť dostatok cenného ovocia, zeleniny, hríbikov, či byliniek na celý rok, skúste namiesto tradičných postupov použiť modernú elektrickú sušičku. Ušetrí vám kopu času a vďaka bezchybnému procesu sušenia si sušené plodiny
prejsť na článokZáhradkársku sezónu môžete začať rôznymi rastlinkami. Štyri druhy zeleniny, ktoré vám dneska predstavíme, ľahko zvládnu aj nižšie pôdne teploty či nepredvídateľné mrazy. Najideálnejšie pre ne je, ak ich vysadíte štyri až osem týždňov pred očakávanými posl
prejsť na článokAk ste zamestnanec alebo majetok podniku, ktorý sa zameriava na prepravu čerstvého ovocia alebo zeleniny, viete si predstaviť že zaplatíte najvyššiu cenu za vaše produkty? Veľmi dôležité je teda počítať s tým, že každá cena má své výhody a slabosti. Plast