Vydajte sa s nami opäť na dobrodružstvo do Alenkinej kuchyne a naučte sa piecť klasické anglické dobroty. Pečenie s Alenkou online, v novom formáte. Varovanie! Môže dôjsť k prudkému prejedeniu! I thought long and hard about the right recipe for this time of the year. As the days are growing longer and warmer, the blossom is starting to bloom and Spring is definitely heating up I thought we needed something fresh and something we could decorate to celebrate Easter. A carrot cake was my choice. I hope you like it as much as I do. This recipe makes a super moist and incredible carrot cake. It’s loaded with shredded carrots, raisins, chopped walnuts and pineapple pieces. It’s topped with a velvety smooth cream cheese frosting. And it’s very easy to make. Enjoy! Dlho som premýšľala nad výberom vhodného receptu. Dni sa už konečne predlžujú, stromy a kvietky začínajú kvitnúť a jar už urcite klope na dvere. Povedala som si, že tento recept by mal predstavovať jar, čerstvosť a hlavne by sa mal dať krásne ozdobiť aby ste ho mohli s hrdosťou položiť aj na Váš Veľkonočný stôl. Predstavujem Vám mrkvový ko láč. Dúfam, že Vám bude chutiť. Tento recept vám vytvorí úžasne vláčny mrkvový koláčik. Je plný chutných a zdravých surovín, ako je nastrúhaná mrkva, hrozienka, vlašské orechy a ananás. A celá táto krása je ešte dozdobená chutným syrovým krémom a ozdôbkami vášho výberu. A navyše je veľmi jednoduchý na výrobu. Ako sa pripraviť na toto dobrodružstvo technicky? Ak máte čas a chuť, vyhľadajte si na našej webovej stránke, www.languagepartner.eu, sekciu Novinky, kde nájdete Sweet Adventures with Alenka. Budeme veľmi radi a vďační, ak sa s nami o Vaše výtvory carrot cake podelíte a pošlete ich spolu s Vami na fotografii, nezabudnite uviesť Vaše meno a priezvisko na: https://languagepartner.padlet.org/languagepartner/sweet-adventures-with-alenka-23szhwi9mhz5vq6w To najlepšie sme si pre Vás pripravili na záver. Pošlite Vaše fotografie do 02.04.2024, kedy Alenka odmení víťazov atraktívnymi cenami :). Výhercovia našeho minulého kola boli: Elka Jurková, Yelizaveta Martinka, Elinka and Hanka. Víťazom blahoželáme! Ako sa pripraviť na dobrodružstvo prakticky? Poproste maminu, ocina, súrodencov alebo starých rodičov, aby Vám nakúpili všetky ingrediencie. Ak Vám niečo bude chýbať, Alenka poradí, čím to nahradiť. Poupratujte si kuchyňu, pomôžete tak sebe aj rodičom. Pripravte si pomôcky na prípravu, skúste porozmýšľať čo asi budete potrebovať. Poproste niekoho z dospelých, aby Vám asistovali. Budeme používať varič. Shopping list Ingredients: 150g carrots, peeled 130g caster sugar 150g plain flour 1 tsp baking powder 1 tsp bicarbonate of soda 1 1/2 tsp cinnamon Zest half orange 1 1/2 eggs 110ml sunflower or vegetable oil Optional: 30g raisins 40g walnuts, roughly chopped 150g tinned pineapple, roughly chopped with its juice. For the frosting: 120g butter, softened 120g icing sugar 150g cream cheese (Kaufland cream cheese is my personal choice) 1 tsp vanilla extract Equipment: Mixing bowl, box grater, sieve, potato peeler, wooden spoon, scales, measuring cup, 20cm round tin lined with baking paper. Preheat your oven to 160 degrees. Nákupný zoznam Ingrediencie: 150 gm mrkvy, okrájanej a nastrúhanej 130 gm cukru 150 gm hladkej múky 1 čl prášku do pečiva 1 čl sódy bikarbóny 1 a ½ čl škorice Nastrúhaná kôra z polovičky čerstvého pomaranča 1 ½ vajíčka 110 ml zeleninového alebo slnečnicového oleja Môžete pridať aj 30 gm hrozienok 50 gm vlašských orechov, nahrubo nakrájaných 150 gm ananásu, nahrubo nakrájaný aj so šťavou Syrový icing: 120 gm masla izbovej teploty 120 gm práškového cukru 150 gm nátierkového syra ako Lučina, Philadelphia, alebo Kaufland cream cheese (moja osobná voľba) 1 čl vanilkového extraktu Náradie: Väčšia misa na miešanie, strúhadlo, drevená varecha, kuchynské váhy, odmerka, okrúhla forma na pečenie s priemerom asi 20 cm vystlaná papierom na pečenie. Nahrejte si rúru na 160st. Wishing you a joyous Easter and a delightful Spring!
Cupcake ipsum dolor sit. Amet brownie cheesecake danish jelly-o bear claw I love jelly topping. Wafer pie biscuit pudding dragée macaroon sugar plum sugar plum. I love chocolate lollipop chocolate bar topping. Icing halvah I love sweet powder pie donut I
prejsť na článokFood is for eating, and good food is to be enjoyed I think food is, actually, very beautiful in itself. Delia Smith Fusce non fermentum mi. Praesent vel lobortis elit. Nulla sodales, risus quis sollicitudin iaculis, felis dolor aliquet purus, eget element
prejsť na článokIt’s soup season! Arlind and I are eating every bowl of ramen we come across and we’re still not ramen-ed out because how could anyone get tired of carbs and soup? Speaking of carbs and soup, I made this gem before we left: creamy chicken noodle soup in b
prejsť na článokShankle sausage ribeye ball tip filet mignon fugiat enim. Nostrud ex biltong t-bone, cow sausage irure picanha esse flank minim brisket. Id duis tongue kielbasa voluptate drumstick elit beef ribs bacon aliquip. Pancetta capicola boudin, deserunt jerky com
prejsť na článokCaption goes here Veggies es bonus vobis, proinde vos postulo essum magis kohlrabi welsh onion daikon amaranth tatsoi tomatillo melon azuki bean garlic. Gumbo beet greens corn soko endive gumbo gourd. Parsley shallot courgette tatsoi pea sprouts fava bean
prejsť na článok