Systémy pre správu obsahu webu

CMS je Content Management Systém ako programová platforma, ktorá publikuje, organizuje a spravuje obsah webových stránok. Nástroj, ktorý uľahčuje úpravu a vytváranie webových stránok bez potreby znalosti odborného programovania.nbsp; Výhody a použitie CMS CMS zabezpečuje užívateľom jednoduché rozhranie, ktoré môžu editovať, vytvárať a používať rôzne druhy obsahu. Medzi druhy obsahu patria obrázky, texty, videa a súbory na sťahovanie. CMS zabezpečuje užívateľom aktualizovať vlastný obsah webových stránok bez pomoci odborníkov a programátorov. Najznámejšie a najpopulárnejšie CMS patria WordPress, Joomla, Magneto a Drupal. Platformy ponúkajú bohatú podporu, veľa funkcií a množstvo šablón a pluginov. Výhodou CMS je jednoduchá správa obsahu a rýchla aktualizácia webov, možnosť spolupráce viacerých užívateľov, veľká podpora komunity, jednoduché meniť vzhľad webov. CMS môžete vytvárať blogy, firemné stránky, internetové obchody a veľa online projektov. WordPress Najznámejší a najpoužívanejší open-source platforma pre správu webu, obsahu. Zabezpečuje užívateľom spravovať a vytvárať blogy, webové stránky. Ponúka flexibilitu, jednoduché použitie a rozšírenie webového prostredia. Pomocou textového editora upravuje obsah stránky s pridávaním obrázkov, videa a súborov pre stiahnutie. Najväčšie výhody WordPress sú komunita a veľká podpora, jednoduchosť používania, pripravenosť na SEO a rozšírenie o mnoho šablón a plugínov. Vďaka všetkým vlastnostiam sa z WordPress stal najpopulárnejší nástroj pre vytváranie rôznych typov webových stránok. Joomla Ďalšia kvalitná open-source platforma pre správu obsahu CMS, ktorá správcom webu zabezpečí vytvárať a spravovať webové stránky, fóra, blogy a veľa ďalších online projektov. Joomla ako WordPress boli spracovaní s dôrazom na jednoduché použitie, flexibilitu a rozšírenú aktualizáciu. Obsahuje väčšie pokročilé funkcie pre správu obsahu, používateľov, médií, tvorbu navigačnej štruktúry a správu šablon. Hlavné výhody sú veľké množstvo užívateľských vylepšení, dostupné a komerčné šablóny a plugíny, medzinárodná podpora. Príspevok Systémy pre správu obsahu webu je zobrazený ako prvý na BookMarksSK.

prejsť na článok

LMS

Názov LMS je odvodený z anglického "Learning Management System" čo v preklade znamená "systém pre správu vzdelávania". V súčastnosti je takýto typ web stránok veľmi obľúbený najmä v prípade firiem ktoré sa zameriavajú na vzdelávanie či rôzne formy certif

prejsť na článok

Nové zlepšení webového rozhraní pro správu pošty

Nasadili jsme zcela novou verzi administrace pro správu filtrovacích pravidel!

prejsť na článok

ZonerCloud.cz: Dárky k objednávce VPS

Proveďte objednávku jakéhokoli Cloud Serveru na webu ZonerCloud.cz nad částku 1000 Kč bez DPH a na konci objednávky si vyberte dárek dle vlastního uvážení.

prejsť na článok

Nový Chrome 68 upozorňuje na weby bez HTTPS

Upozornění „Nezabezpečeno“ nyní najdete vedle adresního řádku. Další prohlížeče ho budou brzy následovat. Nedovolte, aby kvůli nezabezpečení z vašeho webu odcházeli návštěvníci.

prejsť na článok