Materiál TENCEL® je obľúbený pre svoju neskonalú mäkkosť, TENCEL® vlákno je na povrchu hladké a zároveň mäkké. Zamatový povrch látky ocenia malé deti, alergici i ostatní s citlivou pokožkou. Látka je zároveň priedušná a absorbuje vlhkosť až o 50% viac než bavlnené textílie. TENCEL® je materiál, ktorý sa vyrába z celulózy eukalyptového dreva. Považuje sa za veľmi udržateľný materiál vďaka jeho nízkemu dopadu na životné prostredie počas pestovania i spracovania i vďaka tomu, že je úplne rozložiteľný v prírode. V praxi sa môžete stretnúť aj s označením lyocel — TENCEL® je značka lyocelu od firmy Lenzing. Nesie označenie ECO-Label, ktoré zaručuje, že pri výrobe nie sú používané žiadne toxické prísady alebo chlór a drevo je z trvalo obnovovaných lesných porastov. Eukalyptus sám o sebe rastie veľmi rýchlo a je to stálozelená rastlina, tiež nevyžaduje umelé zavlažovanie alebo ochranu pesticídmi, čím sa jeho ekologická stopa ešte znižuje. Tencelová látka má niekoľko výhod: je pevná ako polyester krčí sa menej ako bavlna dokáže absorbovať až o 50 % viac vlhkosti ako bavlna má termoregulačné schopnosti — počas leta je chladivý, ale počas zimy hrejivý je hladká, mäkká a príjemná na dotyk a je skvelá pre citlivú pokožku je prirodzene antibakteriálna, takže pri potení látka nezapácha Tip pre vás: Tencel si zaslúži šetrnú starostlivosť, preto ho perte najviac na 30 ºC a sušenie v sušičke vynechajte. Žehliť sa zvyčajne nemusí, pretože materiál sa prirodzene vyrovnáva. Príspevok TENCEL® je zobrazený ako prvý na Ajka.
Už od narodenia dieťa potrebuje kvalitný, pružný a pevný matrac. Nasledujúce dva roky života bude musieť bábätko spať 12-16 hodín denne, spoznávať svet, počúvať rozprávky a hrať sa vo svojej prvej vlastnej posteli. Vytvorte pohodlné podmienky pre plnohodn
prejsť na článokPrišla jar a s ňou aj prechod na jarný šatník a my môžeme zabaliť* naše zimné kabáty na sezónu a vytiahnuť jarné a letné oblečenie. Striedanie ročných období je v posledných rokoch dôsledkom klimatickej krízy iné- na čo sme boli zvyknutí prestáva platiť a
prejsť na článok