Tepelné čerpadlo sa naozaj oplatí

Zadanie zákazníka bolo jasné – znížiť náklady na vykurovanie. Majiteľ rodinného domu sa inšpiroval približne šesťročnou inštaláciou tepelného čerpadla u svojho suseda. Informoval sa preto u majiteľa na našu spoločnosť, ktorá celý systém navrhla a sprevádzkovala. A tak vznikol náš prvý kontakt. Po prvej konzultácii s týmto zákazníkom sme našli riešenie, ako znížiť náklady na vykurovanie jeho stavby. Pre inštaláciu sme vybrali spoľahlivé a mimoriadne úsporné tepelné čerpadlo Daikin Altherma. Tento model sme vybrali podľa podmienok, keďže sa jednalo o zámenu elektrického kotla a oblasť, v ktorej sa rodinný dom nachádzal nebola plynofikovaná. Bol potrebný dobrý prepočet potrebného vykurovacieho príkonu. Kalkuláciu sme pripravili presne, majiteľ mal dobré znalosti o jeho stavbe a zohľadnili sme na mieste aj aktuálne vlastnosti domu. Pri inštalácii sme využili elektrikárske, chladiarenské aj kúrenárske znalosti. Bolo potrebné odstaviť a demontovať pôvodný systém a nainštalovať nový, ktorý mal iné parametre. Všetko bolo potrebné na mieste odskúšať a prispôsobiť. Máme druhú vykurovaciu sezónu tohto systému a po dvojročnej prevádzke sme spokojní. Potvrdila sa vhodná voľba systému a celej investície, ktorú majiteľ čiastočne znížil vďaka získaniu štátnej dotácie programu Zelená domácnosť. Zákazník zaznamenal viac ako 55% úsporu nákladov na vykurovanie a prípravu teplej vody. Týmto ďakujeme za ďalšiu príležitosť, ktorá nám umožnila uspokojiť zámer zákazníka ušetriť na energiách. Okrem zárobku na prevádzku zamestnancov a firmy nám dáva pocit spokojnosti z dobre odvedenej práce a celkového výsledku. Rodinný dom s rozlohou 210 m² Inštalovaný vykurovací výkon: 11kW Pred cca : 16000 kwh Po cca: 7500 kwh Chcete vedieť orientačnú cenu pre váš projekt? Spojte sa s nami +421908491689 Príspevok Tepelné čerpadlo sa naozaj oplatí je zobrazený ako prvý na Klimatizácie, tepelné čerpadlá, vzduchotechnika - Klimac Bratislava.

prejsť na článok

Oplatí sa tepelné čerpadlo ? Výhody a nevýhody tepelného čerpadla

Prečo sa oplatí tepelné čerpadlo ? Tepelné čerpadlo sa oplatí preto, že je to efektívny spôsob vykurovania a chladenia budov. Tepelné čerpadlo využíva teplo z okolitého prostredia, ako je napríklad vzduch, zem alebo voda, na vykurovanie budovy. Týmto s

prejsť na článok

Výhody tepelného čerpadla

Veselo plápolajúci oheň v krbe môže byť otázkou romantiky, no tepelné čerpadlo je ideálnou odpoveďou na snahy o šetrenie finančných prostriedkov i prírodných zdrojov. Tepelné čerpadlo však neumožňuje iba ekonomickú výrobu tepla, ale do veľkej miery napomá

prejsť na článok

Tepelné čerpadlo

Všetky bytové jednotky sú vykurované tepelným čerpadlom. Náklady na kúrenie tak máte pod kontrolou, pričom využívate najčistejšiu energiu s dokonalým ovládaním. Príspevok Tepelné čerpadlo je zobrazený ako prvý na Podvysoká.

prejsť na článok

Ako vybrať tepelné čerpadlo vzduch-voda?

Tepelné čerpadlo predstavuje ekologickú a modernú technológiu vykurovania aj ohrevu vody v rodinnom dome. Pretože využíva voľne dostupnú energiu okolitého prostredia, vyznačuje sa nízkou spotrebou elektrickej energie.

prejsť na článok

Ako vybrať tepelné čerpadlo

Lawrence J Peter became famous for The Peter Principle, in which he states: "In a hierarchy every employee tends to rise to his level of incompetence". The post Ako vybrať tepelné čerpadlo appeared first on KORTEC.

prejsť na článok