TOP vína na párovanie k steaku. Tieto druhy odporúča náš someliér Corto

TOP vína na párovanie k steaku. Tieto druhy odporúča náš someliér Corto Colette Aké víno sa hodí k steaku? Druhy s výraznejším podielom tukovej vrstvy sa veľmi dobre párujú s bohatými, plnými a výraznými červenými vínami. Ktoré to sú? To vám prezradí náš someliér, ktorý pozná tajomstvo dokonalého gurmánskeho zážitku. Párovanie steakov a vína nie je jednoduché, vďaka jeho radám to však iste zvládnete. Ak si ale chcete vychutnať naozaj dokonalý večer, navštívte Colette, kde nájdete tradičný rib-eye steak s pravou francúzskou omáčkou Béarnaise a exkluzívnym výberom vín priamo z francúzskych viníc. „Správny výber vína je pre výsledný chuťový zážitok rovnako dôležitý ako príprava mäsa,“ myslí si skúsený someliér Corto. Existuje niekoľko druhov steakov, ktoré sa líšia predovšetkým tým, z ktorej časti zvieraťa pochádzajú. To vplýva na ich štruktúru aj chuť a samozrejme na konečný výber vhodného vína. Zároveň sa líšia aj spôsobom prípravy a chuťovými vlastnosťami. Každý druh má svoje špecifiká a je vhodný na rôzne spôsoby prípravy, od grilovania po pečenie alebo dusenie. Pri párovaní vína so steakom Corto odporúča riadiť sa dvoma základnými pravidlami. „Pokiaľ ide o párovanie steakov a vína, vždy radím siahnuť po suchom červenom. Zároveň treba myslieť na to, že k chudším kusom mäsa sa hodia ľahké vína, ktoré nechajú vyniknúť ich chuti.“           Zobraziť tento príspevok na Instagrame                       Príspevok, ktorý zdieľa Colette | Modern French Cuisine (@colette.jadore) T-Bone a Porterhouse si žiadajú korenisté víno Medzi najznámejšie patrí napríklad T-Bone Steak, ktorý obsahuje kosť v tvare T s mäsom z oboch strán. Z jednej strany je mäsitý striploin (NY strip) a z druhej filet mignon. „Ide o veľmi chutný steak, ktorý kombinuje rôzne textúry,“ dodáva Corto. Podobným druhom je Porterhouse Steak, ktorý obsahuje viac filet mignon. Tento steak je tiež veľmi populárny a poskytuje kombináciu výrazných chutí a jemnosti. „Porterhouse a T-Bone steaky sú určite odlišné kusy, ale oba ponúkajú lahodnú kombináciu jemného filé a pevnejšieho, ale chutnejšieho rib-eye steaku. Spárujte ich s aromatickým a korenistým červeným vínom. Nebbiolo a Barolo so svojimi silnými tanínmi sú stávky na istotu,“ približuje someliér. Rib eye steak jedine s vyzretým vínom Vďaka nášmu kuchárovi si v reštaurácii Colette vychutnáte aj tradičný šťavnatý a mramorovaný rib-eye steak, ktorý pochádza z rebra kravy. Svoju typickú bohatú chuť má najmä vďaka vysokej úrovni tukov. „Rib eye steak je robený z rib eyu (vysoká roštenka) z plemena kráv Angus z Uruguaju. Tento steak je výborný najmä kvôli svojej jemnej štruktúre a mramorovaniu tuku v mäse, ktoré zaručuje výraznú mäsovú chuť,” vysvetľuje šéfkuchár Jakub Bíro. Tomuto sa vyhnite: Je ťažké si predstaviť pekný kúsok červeného mäsa so suchým bielym vínom. Najmä kyslosť by sa veľmi zle znášala s chuťou a štruktúrou mäsa. K dokonalému rib-eye steaku sa podľa Corta hodia predovšetkým vyzreté vína, ktoré podčiarknu jeho plnú chuť. „Vyskúšajte vyzreté Rioja Reserva, Montepulciano dAbruzzo alebo vína z oblasti Syrah ako napríklad Cornas či Saint Joseph.“ K silnému Côte de bœuf steaku Corto radí vyberať víno podľa toho, ako dobre je mäso prepečené. „V prípade, že sa mäso pieklo dlhšie, odporúčam vám siahnuť po víne s jemnými tanínmi.“ Naopak, k Flank steak sa ideálne hodia šťavnaté dynamické vína z južného údolia Rhôny. Tie sú typické výraznou ovocnou chuťou, ktorá dokonalo podčiarkne výraznú chuť mäsa a jeho štruktúru. Aj vám už sa začali zbiehať slinky? Neváhajte a urobte si rezerváciu hneď teraz. Vychutnajte si najlepší rib eye steak s omáčkou Béarnaise a francúzskym vínom priamo od Corta. J´adore! Alexandra Príspevok TOP vína na párovanie k steaku. Tieto druhy odporúča náš someliér Corto je zobrazený ako prvý na Colette napísal/a Alexandra

prejsť na článok

TOP darček pre gurmána: Darčekový poukaz do reštaurácie

TOP darček pre gurmána: Darčekový poukaz do reštaurácie Colette Hľadáte dokonalý darček pre milovníka dobrého jedla a kvalitného vína? Darujte mu darčekový poukaz do reštaurácie a potešte jeho chuťové poháriky. V našej francúzskej reštaurácii zažije obd

prejsť na článok

Catering na svadbu: Všetko, čo potrebujete vedieť pred jeho výberom

Catering na svadbu: Všetko, čo potrebujete vedieť pred jeho výberom Colette Catering a svadba idú ruka v ruke. Ak vás v blízkej dobe čaká váš veľký deň, iste si kladiete mnoho otázok. Podľa čoho vybrať catering na svadbu? Kedy je vhodná doba na jeho reze

prejsť na článok

Keď na husacinu, tak k Jardovi Žídekovi

Husacie a kačacie hody patria už tradične k najobľúbenejšej udalosti jesene pre všetkých milovníkov tejto pochúťky. Robia ich v početných prevádzkach v Slovenskom Grobe, aj v mnohých reštauráciách po celom Slovensku. Husacie a kačacie hody pre fajnšmekrov

prejsť na článok

Do Devína za výnimočnou gastronómiou a vínom

Fine dinningové reštaurácie v Bratislave a okolí by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. O to viac náročných gurmánov poteší každý nový prírastok. Takým je reštaurácia ECK v Bratislavskej časti Devín, ktorá privíta svojich prvých hostí 14.decembra. Šé

prejsť na článok

Ako sa starať o montérky?

Montérky ako hlavná súčasť pracovného odevu sú denne vystavované rozličným druhom špiny – či už sa jedná o rôzne tekutiny, prach alebo farbu. Udržať ich čisté počas práce je prakticky nemožné. Nielen, že kvalitu a životnosť vašich montérok podnecuje množs

prejsť na článok