TOP vína na párovanie k steaku. Tieto druhy odporúča náš someliér Corto Colette Aké víno sa hodí k steaku? Druhy s výraznejším podielom tukovej vrstvy sa veľmi dobre párujú s bohatými, plnými a výraznými červenými vínami. Ktoré to sú? To vám prezradí náš someliér, ktorý pozná tajomstvo dokonalého gurmánskeho zážitku. Párovanie steakov a vína nie je jednoduché, vďaka jeho radám to však iste zvládnete. Ak si ale chcete vychutnať naozaj dokonalý večer, navštívte Colette, kde nájdete tradičný rib-eye steak s pravou francúzskou omáčkou Béarnaise a exkluzívnym výberom vín priamo z francúzskych viníc. „Správny výber vína je pre výsledný chuťový zážitok rovnako dôležitý ako príprava mäsa,“ myslí si skúsený someliér Corto. Existuje niekoľko druhov steakov, ktoré sa líšia predovšetkým tým, z ktorej časti zvieraťa pochádzajú. To vplýva na ich štruktúru aj chuť a samozrejme na konečný výber vhodného vína. Zároveň sa líšia aj spôsobom prípravy a chuťovými vlastnosťami. Každý druh má svoje špecifiká a je vhodný na rôzne spôsoby prípravy, od grilovania po pečenie alebo dusenie. Pri párovaní vína so steakom Corto odporúča riadiť sa dvoma základnými pravidlami. „Pokiaľ ide o párovanie steakov a vína, vždy radím siahnuť po suchom červenom. Zároveň treba myslieť na to, že k chudším kusom mäsa sa hodia ľahké vína, ktoré nechajú vyniknúť ich chuti.“ Zobraziť tento príspevok na Instagrame Príspevok, ktorý zdieľa Colette | Modern French Cuisine (@colette.jadore) T-Bone a Porterhouse si žiadajú korenisté víno Medzi najznámejšie patrí napríklad T-Bone Steak, ktorý obsahuje kosť v tvare T s mäsom z oboch strán. Z jednej strany je mäsitý striploin (NY strip) a z druhej filet mignon. „Ide o veľmi chutný steak, ktorý kombinuje rôzne textúry,“ dodáva Corto. Podobným druhom je Porterhouse Steak, ktorý obsahuje viac filet mignon. Tento steak je tiež veľmi populárny a poskytuje kombináciu výrazných chutí a jemnosti. „Porterhouse a T-Bone steaky sú určite odlišné kusy, ale oba ponúkajú lahodnú kombináciu jemného filé a pevnejšieho, ale chutnejšieho rib-eye steaku. Spárujte ich s aromatickým a korenistým červeným vínom. Nebbiolo a Barolo so svojimi silnými tanínmi sú stávky na istotu,“ približuje someliér. Rib eye steak jedine s vyzretým vínom Vďaka nášmu kuchárovi si v reštaurácii Colette vychutnáte aj tradičný šťavnatý a mramorovaný rib-eye steak, ktorý pochádza z rebra kravy. Svoju typickú bohatú chuť má najmä vďaka vysokej úrovni tukov. „Rib eye steak je robený z rib eyu (vysoká roštenka) z plemena kráv Angus z Uruguaju. Tento steak je výborný najmä kvôli svojej jemnej štruktúre a mramorovaniu tuku v mäse, ktoré zaručuje výraznú mäsovú chuť,” vysvetľuje šéfkuchár Jakub Bíro. Tomuto sa vyhnite: Je ťažké si predstaviť pekný kúsok červeného mäsa so suchým bielym vínom. Najmä kyslosť by sa veľmi zle znášala s chuťou a štruktúrou mäsa. K dokonalému rib-eye steaku sa podľa Corta hodia predovšetkým vyzreté vína, ktoré podčiarknu jeho plnú chuť. „Vyskúšajte vyzreté Rioja Reserva, Montepulciano dAbruzzo alebo vína z oblasti Syrah ako napríklad Cornas či Saint Joseph.“ K silnému Côte de bœuf steaku Corto radí vyberať víno podľa toho, ako dobre je mäso prepečené. „V prípade, že sa mäso pieklo dlhšie, odporúčam vám siahnuť po víne s jemnými tanínmi.“ Naopak, k Flank steak sa ideálne hodia šťavnaté dynamické vína z južného údolia Rhôny. Tie sú typické výraznou ovocnou chuťou, ktorá dokonalo podčiarkne výraznú chuť mäsa a jeho štruktúru. Aj vám už sa začali zbiehať slinky? Neváhajte a urobte si rezerváciu hneď teraz. Vychutnajte si najlepší rib eye steak s omáčkou Béarnaise a francúzskym vínom priamo od Corta. J´adore! Alexandra Príspevok TOP vína na párovanie k steaku. Tieto druhy odporúča náš someliér Corto je zobrazený ako prvý na Colette napísal/a Alexandra
TOP darček pre gurmána: Darčekový poukaz do reštaurácie Colette Hľadáte dokonalý darček pre milovníka dobrého jedla a kvalitného vína? Darujte mu darčekový poukaz do reštaurácie a potešte jeho chuťové poháriky. V našej francúzskej reštaurácii zažije obd
prejsť na článokCatering na svadbu: Všetko, čo potrebujete vedieť pred jeho výberom Colette Catering a svadba idú ruka v ruke. Ak vás v blízkej dobe čaká váš veľký deň, iste si kladiete mnoho otázok. Podľa čoho vybrať catering na svadbu? Kedy je vhodná doba na jeho reze
prejsť na článokHusacie a kačacie hody patria už tradične k najobľúbenejšej udalosti jesene pre všetkých milovníkov tejto pochúťky. Robia ich v početných prevádzkach v Slovenskom Grobe, aj v mnohých reštauráciách po celom Slovensku. Husacie a kačacie hody pre fajnšmekrov
prejsť na článokFine dinningové reštaurácie v Bratislave a okolí by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. O to viac náročných gurmánov poteší každý nový prírastok. Takým je reštaurácia ECK v Bratislavskej časti Devín, ktorá privíta svojich prvých hostí 14.decembra. Šé
prejsť na článokMontérky ako hlavná súčasť pracovného odevu sú denne vystavované rozličným druhom špiny – či už sa jedná o rôzne tekutiny, prach alebo farbu. Udržať ich čisté počas práce je prakticky nemožné. Nielen, že kvalitu a životnosť vašich montérok podnecuje množs
prejsť na článok