Varenie – Recepty – Polievky Chutná polievka, ktorá zaručene zasýti a ktorú môžeme uvariť aj za poľných podmienok vprírode. Ingrediencie: 400 g hovädzieho mäsa soľ mletá rasca 2 lyžičky mletej červenej papriky mleté čierne korenie 400 g zemiakov 2 cibule 2 zelené papriky 2 zrelé rajčiaky zelená petržlenová vňať Príprava: Umyté mäso pokrájame na kocky adáme variť do 1 a½ litra vody. Pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie isoľ apomaly varíme, kým mäso nezačne mäknúť. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľu ana očistené a rezance pokrájané papriky arajčiaky anapokon očistené ana kocky rozkrájané zemiaky. Varíme všetko do mäkka apred záverom do polievky ešte nasypeme posekanú petržlenovú vňať anecháme chvíľu vrieť. Túto polievku môžeme uvariť doma, ale ina starom sporáku na chate či vkotlíku nad ohniskom. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.
prejsť na článokTáto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti.
Veľakrát nevieme, čím sa inšpirovať a čo uvariť na obed, tak dnes máme pre vás tip. Táto zelená krémová brokolicová polievka je nielen chutná, ale predovšetkým veľmi zdravá. Navyše, ak máte deti, ktorým zelenina veľmi nechutí a pokúšate sa ju v každom jed
prejsť na článok