Tymian je používaný už od stredoveku. Egypťania tymianovú silicu používali pri balzamovaní múmii. Gréci mu pripisovali silu a osviežujúce účinky. Jeho pôvod je v Stredomorí. Celá rastlinka má teplú, zemitú, korenistú vôňu, ktorú je najlepšie cítiť pri roz
Tymián nie je len jednou z najpopulárnejších kuchynských byliniek tejto doby, ale má aj veľmi dlhú históriu. Už pred mnohými rokmi sa tymián používal ako liečivá bylina pri prevencii otravy, či ako prvá pomoc, ak už k otrave došlo. Predtým, ako prišli na
prejsť na článokPoznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad
prejsť na článokKORENIE NIE JE LEN VARENIE Korenie a bylinky sú nepostrádateľnými nielen v kuchyni, ale môžete ich netradične využiť aj pre Valentínske raňajky či slávnostnú večeru. Niektoré druhy korenia sú totiž účinnými afrodiziakami, stimulujú krvný obeh a prebúd
prejsť na článokNapriek tomu, že čierne korenie je najrozšírenejším a hádam najviac používaným druhom korenia na svete, nie je jediným. Na jednom vždyzelenom kríku s názvom piepor čierny sa zbierajú až štyri druhy korenia. Čierne, biele, zelené a červené korenie sa odliš
prejsť na článokDrevené mlynčeky na korenie s celokeramickým mlecím mechanizmom, ktoré Vám vydržia večnosť. Vyrobené sú v troch farebných prevedeniach: buk, čerešňa a orech. Môžete ich zakúpiť jednotlivo alebo ako sadu dvoch mlynčekov s podnosom.
prejsť na článok