Na konci článku o mojich prvých dvoch pečeniach v UFO som spomínal, že aj u suseda sa prebudila zvedavosť a zadovážil si nový Happy Flame UFO – disk na pečenie. Podľa mojich skúseností sa rozhodol objednať veľkosť FAMILY, pretože vedel, že okrem vlastnej rodiny rád pohostí aj svojich priateľov. UFO vypálil ešte cez týždeň, takže keď som ho v sobotu navštívil, na stole bol už pripravený načierno sa ligotajúci disk pripravený k použitiu. Oheň už blkotal vo vopred pripravenej jame a ingrediencie čakali na svoju chvíľu pekne zoradené na stole. Môj dobrý kamarát a sused v jednom – Jozef, sa nechal inšpirovať hneď prvým receptom ktorý našiel na stránke -rozhodol sa pripraviť krkovičku s cibuľou v disku. Prvým krokom bolo pekne poukladať slaninu do vymasteného disku, nasledovala cibuľa, krkovička a plátky zemiakov, a takto to pokračovalo až kým disk nebol plný. UFO sme uzavreli a s pivom v ruke čakali na vyhasnutie ohňa. Poučený z vlastných chýb som mu odporučil, aby sme nechali viac času na vychladnutie pahreby. Keďže bola poruke ďalšia várka piva, sused nenamietal. Tento čas práve stačil na to, aby pahreba nadobudla ideálnu teplotu: nevideli sme žiaden plamienok a žeravá červená sa v pahrebe objavila iba pri jemnom pohybe vánku. Stred sme odhrnuli skoro až po zem, ponechajúc iba tenkú vrstvu popola. UFO – disk na pečenie sme umiestnili do jamy a obhrnuli pahrebou, na jeho vrch sme uložili aj pár väčších kúskov. Ostalo nám iba čakať, po 4-5 minútach sme počuli jemné syčanie topiacej sa slaninovej masti. Vtedy sme už vedeli, že tentokrát sa nám jedlo nepripáli a budeme mať kráľovskú hostinu. Moja susedka Monika usúdila, že si zaslúžime pripiť, a tak sme si všetci traja vychutnávali pohľad na UFO s pálenkou v ruke. V polčase pečenia sme pre istotu UFO otvorili, ale všetko bolo v tom najväčšom poriadku. Disk sme uzavreli, dobre ním pootáčali a umiestnili späť do jamy. Po hodine sme usúdili, že jedlo bude pravdepodobne hotové. Mali sme pravdu, zemiaky v hornej vrstve sa na nás usmievali hnedkastými okrajmi. Tých pár jednoduchých prísad UFO prenieslo do iných dimenzií, každý hlt bol veľmi jemný, presýtený jemnou údenou arómou zo slaniny. Tieto neopakovateľné chute dokáže jedlu prepožičať iba príprava na otvorenom ohni. Ako povedali moji susedia – aj keby sa dalo v UFO pripraviť iba toto jedno jedlo, už by sa investícia vyplatila. Ako ich však poznám, tento disk čaká ešte dlhá a rozmanitá cesta svetom chutí. HAPPY FLAME VÝROBKY UFO TOURIST disk na pečenieUFO SEASONED FAMILY vypálený disk na pečenieUFO FAMILY disk na pečenieUFO SEASONED TOURIST vypálený disk na pečenieUFO PARTY disk na pečenieUFO SEASONED PARTY vypálený disk na pečenie Vybavenie na opekačku, turistiku či bushcraft nájdete v jedinečnej ponuke nášho eshopu:HAPPYFLAME.ONLINE PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBEThe post UFO – disk(o) príbeh u susedov first appeared on HAPPY FLAME ufo disk na pecenie.
Recept na klasické pečené kuracie mäso je ľahko obmeniteľný, postačí vám k tomu iba niekoľko kusov ovocia a pár dobre nakombinovaných korenín. Do pekáča sa okrem kurčaťa a hrušiek v mestia aj zemiaky, prípadne batáty. Garantujem, že výsledkom bude šťavnat
prejsť na článokZapekané bravčové karé je veľmi chutné a jednoduché jedlo, ktoré sa dá zároveň pekne servírovať, takže má svoje miesto aj na sviatočnom stole. V rúre tento recept poľahky pripraví aj kuchár – začiatočník, v UFO – disku na pečenie sa však jeho pokazenie úp
prejsť na článokDomáci chlieb je vždy chutnejší ako ten z obchodu, veľa ľudí však od jeho prípravy odrádza najmä náročnosť prípravy. Práve pre nich je ako stvorený tento rýchly recept na ovsený chlieb s tekvicovými semienkami, pripravený v UFO disku. Tí skúsenejší ho sam
prejsť na článokNepoznám nič príjemnejšie, ako keď vôňa čerstvého chrumkavého chlebíka presýti celý dom! K skutočnému chlebíku ako od babky nepotrebujeme nič iné, iba múku, vodu, soľ, kvások (ale ani droždie nie je na zahodenie) a bez pece aj vhodnú nádobu, ktorá sa dá v
prejsť na článokEmília Buláková a jej príbeh Emília Buláková (link s rozhovorom dole dole) bola prvým človekom v Novoti, s ktorým sme sa rozprávali.Spoločnosť nám robila jej celoživotná kamarátka Jozefína Vojtkuliaková, ktorú si vypočujete už čos
prejsť na článok