Uvedomujete si, že ste vzorom pre Vaše dieťa?

Pre deti sú dospelí oveľa väčším vzorom, ako si dokážeme predstaviť. Pre deti sme prvých 6 rokov ich svetom, a sú od nás fyzicky i duševne závislé. To platí aj pri vzorcoch správania, ktoré od nás kopírujú, ani samy nevedia ako. Malé deti skutočne nemajú odkiaľ poznať hodnotu peňazí. V obchode na ne vyskakujú samé farebné maličkosti z každého regálu, prezieravo umiestneného vo výške ich očí. Aj z toho dôvodu bol už asi každý z nás svedkom, detského ‘‘záchvatíku‘‘ v obchode, keď mamička povedala ,,Stačí už máš v košíku všetko čo si chcel‘‘. V tomto veku je pre dieťa naozaj zásadné ako sa zachováme a aký postoj zvolíme. Dieťa je príliš malé na to, aby chápalo, že za tie peniaze nasýtite celú rodinu po zvyšok týždňa. Svet Vašej dcérky či synčeka stojí a padá na Vašom áno a Vašom nie. Či dostane hračku závisí od Vášho áno alebo Vášho nie. A ako sa bude správať závisí od toho, či si za svojim slovom ÁNO alebo NIE stojíte Vy. Deti, ktoré sú ešte v predškolskom veku je priskoro školiť o peniazoch, no o to viac je potrebné dávať si pozor, aké správanie vidia u nás, dospelých. V tomto veku totiž vnímajú a nasávajú absolútne všetko čo vidia a zároveň si tvoria vzorce správania, ktoré im zostanú po celý život. To znamená, že už v tomto veku sa učia vzťahu k peniazom podľa toho, čo vidia u rodičov. Pre staršie deti sme tu my a naše Centrum finančného vzdelania EFC. Hravým spôsobom sa už s 8 ročnými deťmi učíme základné príncípy sveta peňazí a hodnôt tovarov a služieb, ktoré si za peniaze nakupujeme. Čím skôr deti pochopia hodnotu peňazí, tým lepšie rozhodnutia budú robiť po celý život. The post Uvedomujete si, že ste vzorom pre Vaše dieťa? appeared first on EFC.

prejsť na článok

PRIRODZENÝ AKO DIEŤA

Skús byť ako dieťa! Šťastné, zvedavé, smutné, nahnevané. Prirodzené!

prejsť na článok

Hopsa na krúžkoch

Je dôležité, aby dieťa do troch rokov chodilo na nejaký pohybový krúžok? Odborníci hovoria jednoznačne: nie! Pre dieťa je najdôležitejší prirodzený pohyb – chôdza, beh, poskakovanie, tancovanie a najmä striedanie rôznych pohybových aktivít. Nechajte najm

prejsť na článok

Bilinguálne dieťa IQ test pre rodiča

Mať bilinguálne dieťa znamená, že vaša inteligencia je dennodenne vystavovaná skromnému IQ testu. Či ste muž, alebo žena niekde v rozpätí desať dní až rokov po pôrode, výsledok je väčšinou rovnaký vysoko pravdepodobne ste obľúbeným terčom vtipov húpacích

prejsť na článok

15 dôvodov, prečo svojmu dieťaťu zaobstarať psa

15 dôvodov, prečo svojmu dieťaťu zaobstarať psa Ak doma máte psa, tak si určite uvedomujete početné výhody, ktoré vám štvornohý kamaráti poskytujú:

prejsť na článok

ZARUČUJE KETO DIÉTA ÚČINNÉ CHUDNUTIE?

Ketogénna diéta sa používa nielen pri konkrétnych zdravotných problémoch alebo preto, že sa chcete cítiť lepšie, ale aj kvôli jej účinnosti pri chudnutí.

prejsť na článok