Veľkonočný pondelok

Veľkonočný pondelok je posledným dňom kresťanských sviatkov Veľkej noci, spojený s tradičnými obyčajmi šibania a oblievania. V súčasnosti sú obyčaje Veľkonočného pondelka na celom území Slovenka takmer identické. V minulosti však boli v jednotlivých oblastiach viditeľné rozdiely. Na západnom Slovensku [] The post Veľkonočný pondelok appeared first on .Tradície #praveslovenske.

prejsť na článok

Prihlasovanie na Jar 2023 je spustené !

Plánované lekcie: V pondelok od 3.4. do 26.6. (Necvičí sa 10.4. Veľkonočný pondelok, ale cvičí sa 1.5. aj 8.5.) V utorok od 4.4. do 27.6. (Necvičí sa 11.4. veľkonočné prázdniny) V stredu od 5.4. do 21.6. Vo štvrtok od 13.4. do 29.6. (Necvičí

prejsť na článok

Veľkonočný jarmok v Rajci (06.04.)

Mesto Rajec vás srdečne pozýva na veľkonočný jarmok vo štvrtok 06.04.2023. Jarmok sa bude konať na Námestí SNP - tzv. rínku :) od 9,00 do 16,00 hod. a zakúpiť si tu budete môcť rôzne domáce a lokálne výrobky.

prejsť na článok

Veľká noc

Klienti Domu sv. Juraja pokračovali v prípravách na Veľkú noc aj pletením korbáčov. Zavŕšením príprav bola veľkonočná výzdoba átriových dverí a ozdobenie hlavného vchodu do zariadenia. Svoje korbáče si vyskúšali na Veľkonočný pondelok.

prejsť na článok

Objekty Považského múzea otvorené aj počas veľkonočných sviatkov

Všetky expozície Považského múzea v Žiline budú počas veľkonočných sviatkov sprístupnené verejnosti podľa bežných otváracích hodín, a to aj na Veľký piatok, cez Bielu sobotu, Veľkonočnú nedeľu, Veľkonočný pondelok. Výnimkou je Sobášny palác v By...

prejsť na článok