Superpotravina je výraz, ktorý dnes pozná snáď každý, kto sa zaujíma o svoje zdravie. Keď hovoríme o zdraví, nesmie sa nikdy zabudnúť na čagu. Huba čaga nie je len taká obyčajná huba, ktorú nájdete bežne pri hubárčení v našich lesoch. Liečivá huba rastie divoko na miestach ako Sibír, severná Kanada, Aljaška a niektoré severné oblasti kontinentálnych Spojených štátov. Ide o typ húb, ktoré rastú hlavne na vonkajšej strane brezových stromov vo veľmi chladnom podnebí. Vyskytujú sa aj na bukoch, jelšiach, gaštanoch a hraboch. Už dlhú dobu sa v tradičnej medicíne používa na posilnenie zdravia a liečbu rôznych ochorení. Je iróniou, že huba čaga sa niekedy nazýva „rakovina stromu“, pretože jej prítomnosť nakoniec zabije jej hostiteľský strom. Breze trvá 15 až 20 rokov pokiaľ dosiahne svoju zrelosť a silu. Počas celej tejto doby absorbuje čaga z brezy do seba obrovské koncentráty cenných enzýmov, živín a liečivých látok v biologicky vysoko dostupnej forme práve pre ľudské telo. Zaujímavé na nej je to, že svojou štruktúrou DNA je o 30% viac podobnejšia človeku ako rastline. Niekedy sa jej hovorí aj „kráľovná bylín“ alebo „dar od Boha“, pretože má najvyššiu antioxidačnú hodnotu v porovnaní so všetkými ostatnými superpotravinami. Pozrime sa, ako vyzerá rebríček potravín s najvyššou antioxidačnou hodnotou: Čaga 36557 Acai Bobule 800 Goji Berries 400 Čučoriedky 24,5 Tí, čo poznajú z princípov tradičnej medicíny tzv. „Doktrínu podpisov“ (Doctrine of signatures), tak vedia, že pokiaľ sa nejaká potravina alebo bylinka podobá na niektorý náš orgán, môže byť použitá práve na liečbu tohto orgánu. Napríklad vlašské orechy pripomínajú mozog, plátok mrkvy ľudské oko, avokádo maternicu, či paradajka srdce. Huba čaga pripomína nádor. Najväčší záujem preto vzbudzuje vďaka jej preukázanej protinádorovej aktivite – schopnosti potláčať, či dokonca zastavovať rast a rozširovanie rozličných druhov zhubných i nezhubných novotvarov. Liečivé účinky Čagy Čaga sa v ľudovom liečiteľstve používa na liečbu širokej škály zdravotných problémov, medzi ktoré patrí predovšetkým: bolesť brucha a vredy astma bronchitída problémy s pečeňou ekzém a lupienka rakovina chronická únava chrípka HIV tuberkulóza vysoký krvný tlak vírusové infekcie srdcovo-cievne ochorenie diabetes fibromyalgia reumatoidná artritída mŕtvica Alzheimerova choroba Obsahuje veľké množstvo melanínu, ktorý je kľúčovým elementom v anti-aging priemysle (proti starnutiu). Vďaka nemu pomáha pleti, vyrovnávať sa biologickými rytmami v tele. Okrem toho je bohatá na zinok, ktorý pomáha pri správnom bunkovom raste, zvyšuje hladinu energie a fyzickú výdrž a podporuje celkovú psychickú pohodu. Príspevok Viete, ktorá potravina má najvyššiu antioxidačnú hodnotu na svete? zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.
Viete, kto je najmúdrejší na svete? Zápalka - má hlavičku a ešte jej to aj páli!
prejsť na článokKvercetín má mimoriadne vysoký antioxidačný potenciál porovnateľný s oligomérnymi proantokyanidínmi (OPC) a epigalokatechín galátom (EGCG) z listov zeleného čaju. Spolu s OPC a EGCG tvorí quercetin vďaka svojej špeciálnej chemickej štruktúre najvyššiu tri
prejsť na článokZhodnocuj hodnotu svojich peňazí prostredníctvom investícií do podielových fondov (akcie, dlhopisy alebo zmiešané fondy) a zlata (dnes fenomén na trhu). VÝHODY ZLATA Zlato je ľahko skladovateľné – nepotrebujete žiadne extra nároky na uloženie, nezab
prejsť na článokViete, prečo je viacej ľudí na svete ako opíc? Lebo v posteli je pohodlnejšie ako na strome!
prejsť na článok