Viete si správne vychutnať sekt?

Harmónia – Stolovanie a etiketa K oslave, plesu či fašiangovému karnevalu patrí aj dobre vychladený sekt. Bublinky vás uvoľnia a osviežia, jemná chuť a neodolateľná vôňa šumivého vína dodajú nádych niečoho výnimočného. Keď si chcete sekt vychutnať tak, ako sa patrí, odporúčame vám dodržiavať základné pravidlá jeho skladovania, servírovania a konzumácie. Stačí sa držať rád skúsenej enologičky. Sekt skladujte na chladnom, pokojnom a tmavom mieste. Sektu sa najlepšie darí, keď sa skladuje v stoji. Vyžaduje stabilnú teplotu, škodia mu časté teplotné zmeny. Fľašu neotvárajte tesne po prevoze v aute, nechajte ho „oddýchnuť“. Optimálna teplota pri konzumácii bieleho sektu je 5-7°C, ružového 6-8°C a červeného sektu 9-11°C Na rýchle ochladenie sektu naplňte vedierko na chladenie sektu kúskami ľadu, zalejte vodou a prisypte 2 lyžice soli. Položte do neho sekt a pomaly otáčajte fľašou. Po 10 minútach servírujte. Sekt podávajte v úzkych a vysokých pohároch, široké poháre v tvare misky nie sú vhodné pre rýchle vyprchanie perlenia a nepraktickú manipuláciu hlavne na večierkoch a v spoločnosti. Pri otváraní nakloňte fľašu sektu mierne šikmo. Pri otváraní pridržiavajte zátku palcom a pomaly otáčajte fľašu, kým sa zátka neuvoľní. Sekt sa neodporúča skladovať veľmi dlho, čím je mladší, tým je lepší. Skladujte ho maximálne 2 roky. redakcia Doma a Rada, FOTO: archív Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Viete, ako správne triediť obaly od kávy?

Doprajeme si ju doma aj vpráci. Šálku voňavej kávy si vychutnávame vspoločnosti rodiny, priateľov, ale aj kolegov. Káva sa stala Príspevok Viete, ako správne triediť obaly od kávy? zobrazený najskôr Nazjedenie.sk.

prejsť na článok

Správna príprava čaju

Či už je vašou dennou rutinou dať si šálku čaju ráno, napoludnie, alebo upokojujúci hrnček čaju pred spaním, tu je návod, ako si ho správne pripraviť a vychutnať si tak každý dúšok najlepšie, ako je to len možné.

prejsť na článok

Novinka Hubert Grand

Na jeseň 2021 obohatila rodinu sektov Hubert obohatila GRANDiózna novinka – sekty Hubert Grand. Elegantný dizajn, štýlová matovaná fľaša a neodolateľná chuť. Sekt, ktorý sa bude nielen páčiť, ale očarí aj svojou sviežou chuťou, ktorá láka ochutnať opäť a

prejsť na článok

Používajte bylinkový čaj správne

Možno bylinky používate pravidelne, možno s ich používaním len začínate alebo ste niekde uprostred. Viete, ako používať bylinky správnym spôsobom tak, aby ste z nich mali len a iba úžitok?

prejsť na článok

Ako sa správne starať o záclony a závesy

Záclony a závesy patria bezpochyby medzi najpoužívanejšie dekorácie v naších príbytkoch. Častokrát dokážu oživiť danú miestnosť na nepoznanie. Viete však ako ich spávne čistiť? V minulom blogu sme sa venovali údžbe kobercov, dnes sa budeme venovať čisteni

prejsť na článok