Víno z ananásu recepty od čitateľov

Pozrite si Vaše recepty na víno z ananásu. Zavrite oči a predstavte si ho! Exotické, typicky krásne voňavé ananásové víno je pýchou každého domáceho vinára. Je krížencom medzi juhoamerickým Sauvignon Blanc a talianským Pinot grigio. Prirodzená kyslosť ananásu bráni tomu, aby bolo príliš sladké. Na druhej strane zase vysoký podiel cukru v ovocí znamená, že sa dokonale hodí na kvasenie a zachová si svoju sviežu chuť a vôňu. Na výrobu vína sa okrem čerstvého (nie prezretého) ovocia výborne hodia aj kompóty. Pozrite sa však na zloženie kompót by mal byť ideálne bez konzervantov (zaváraný len vo vlastnej šťave). Konzervanty môžu brániť procesu kvasenia (čím negatívne ovplyvnia kvalitu hotového vína), alebo ho úplne zastaviť. Ak vystihnete akciu v potravinách, nemáte žiadnu výhovorku na to, aby ste sa vzdali tohto úžasného vína. Ananásové víno potrebuje trošku pomôcť, aby si zachovalo chuť a vôňu, ktoré od neho očakávate. Po vykvasení môže byť víno trochu nevýrazné, preto potrebujete posilniť telo a zvýrazniť chuť. Ak pridáte do muštu hrozienka, získa hotové víno lepšiu kvalitu, bude výraznejšie a svieže, takže ananásová huť môže naplno vyniknúť. Zoznam receptov Víno z ananásu (r. 2021) Víno z ananásu INGREDIENCIE recept do 10l demižónu 2 kg ananásovej dužiny4,7 l vody1,4 kg cukru1 ks citón0,3 kg cukru na dosladeniekvasinky (bayanus)živná soľ Postup Zrelé ananásy očistite od šupky a vykrojte tvrdý stred. Dužinu pokrájajte na malé kúsky, alebo kolieska. Vložte do kvasnej nádoby. TIP: ak použijete sklenený demižón s úzkym hrdlom, odporúčam dužinu radšej rozmixovať. Pripravte si cukrový roztok z cukru a polovičného množstva vody. Vlejte do kvasnej nádoby. Ak bol ananás prezretý, zalejte ho horúcim cukrovým roztokom.Ošúpte citrón a kôru očistite od bielej časti (inak by víno dostalo horkú príchuť). Dužinu bez kôstok aj očistenú kôru pridajte do kvasnej nádoby.V zvyšku vody (podľa receptu) rozpustite živnú soľ a roztok vlejte do demižónu.Nakoniec pridajte aktivované kvasinky ideálne kvasinky na tropické ovocie.Nechajte úplne dokvasiť. Preceďte cez sito a nechajte vyčistiť.Po vyčistení stočte z kalov, ochutnajte a môžete prisladiť podľa chuti: 0,1 0,15 kg cukru pre polosladké a 0,3 kg cukru pre sladké víno. Cukor rozpustite v malom množstve hotového vína a vlejte naspäť. Nepridávajte vodu. Výsledkom je približne 8 litrov čistého ananásového vína. Má priesvitnú žltú farbu a výraznú ananásový chuť. Je obzvlášť lahodné a svieže. Vyčisteným vínkom som pohostila moju rodinu a zbytok (6 litrov) už nechávam na pol roka odležať a uvidíme aký bude výsledok. Dúfam, že tento recept zaujme čitateľov a naberú ďalšiu inšpiráciu k výrobe domáceho vína. Tento recept je od Janky z Belej pri Varíne (okres Žilina). Je začiatočníčka a nadšená vinárka. Recept je jednoduchý a dá sa pripraviť celoročne. The post Víno z ananásu recepty od čitateľov appeared first on DomaceVino.sk.

prejsť na článok

Víno zo zázvoru recepty od čitateľov

Tu nájdete Vaše recepty na domáce víno zo zázvoru. Víno zo zázvoru so sušenými brusnicami Víno zo zázvoru INGREDIENCIE recept do 15l demižónu 450 g zázvoru (celý aj so šupkou)200 g sušených brusníc (prípadne slivky či hrozienka)10,5 l vody2,

prejsť na článok

Silvestrovské varené víno na cvičáku

31. decembra na silvestra v rámci bežného cvičáku o 9:00 hod. budeme pre členov a priateľov klubu variť naše legendárne varené víno s medom. Takže odporúčame prísť bez auta alebo si zobrať vodiča :-)

prejsť na článok

Žihľavové víno

Menej obvyklá pre prípravu vína je žihľava. Žihľavové víno sa pripravuje veľmi rýchlo a ľahko. Zbierajte len vrcholky žihľavy, pretože sú trošku sladšie ako zbytok rastliny. ZBER: jar jeseň (najlepšie sú mladé jarné lístky) Žihľavové víno I

prejsť na článok

Zázvorové víno

Domáce zázvorové víno je v domácnostiach menej obvyklé. Spravidla sa zázvor používa skôr do zmesi korenia na prípravu korenených vín. Zázvorové víno INGREDIENCIE recept na 1 liter vína 10 g zázvoru100 ml vody4 g kyseliny citrónovej0,16 g ži

prejsť na článok

Pure Skin

Ošetrenie Pure Skin s obsahom enzýmov z ananásu a papáje dodá pleti jemnosť a odstráni prebytočný maz. Zanecháva pleť jemnú, jasnú a bez začervenaných škvŕn. Zloženie má protizápalové, antibakteriálne účinky, reguluje tvorbu mazu a tak pleť pôsobí viac je

prejsť na článok