Varenie – Potraviny – Poznávajte vitamíny Význam pre organizmus: metabolické spracovanie tukov auhľohydrátov, tvorba základných látok organizmu, syntéza hormónov a cholesterolu Kde sa nachádza: pečienka, celozrnné výrobky, karfiol, brokolica, vlašské orechy, kvasnice, hríby, marhule, datle Riziká nesprávnych dávok: nedostatok spôsobuje bolesti hlavy, podráždenosť, únavu, stŕpnutosť dolných končatín, hnačku, kožné zápaly, poruchy trávenia Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Ak by ste mali dodávať svojmu organizmu len jeden jediný vitamín, mal by to byť vitamín C (kyselina L-askorbová = E300). Jeho funkcia v ľudskom tele je kľúčová, a na rozdiel od väčšiny známych živočíchov si organizmus človeka nedokáže vitamín C „vyrobiť“
prejsť na článokĽudské telo si samo dokáže vytvoriť mnoho vitamínov. Sú však aj také, ktoré musíme do tela dostať cielene. Patrí medzi ne aj vitamín C, inak nazývaný kyselina L-askorbová. Pre telo je veľmi dôležitý, pretože ho spomedzi všetkých vitamínov využíva najviac.
prejsť na článokKyselina L Askorbová, čiže vitamin C Kyselina L askorbová patrí do skupiny organických kyselín s antioxidačnými vlastnosťami. Ide o kryštalickú látku vyskytujúcu sa vo forme bieleho alebo jemne žltého prášku, známu aj pod názvom vitamín C. Pôvod názvoslov
prejsť na článokNowadays you get a lot of information about a healthy lifestyle, and sometimes you wonder which dietary supplements to choose to support your immunity. Let us share with you some of our experience in the dietary supplement industry. We will show which in
prejsť na článokVšetky vitamíny sú pre dokonalé zdravie dôležité, ale práve vitamín D patrí k tým, ktorých často máme nedostatok. Nie nadarmo sa nazýva slnečný vitamín – jeho najlepším zdrojom je slnečné svetlo.
prejsť na článok