Vychutnajte si Bratislavské Gurmánske Dni

Bratislavské gurmánske dni sú logickým pokračovaním obľúbených Gurmán Festov, ktoré sa po 12 rokov organizovali v Bratislave. Tie sa z troch dní rozširujú až na sedem. Priberajú do programu aj ďalšie aktivity a akcie, ktoré organizuje vydavateľ bedekra Gurmán na Slovensku, Radoslav Nackin, či niektoré spolupracujúce organizácie a inštitúcie. Takto sa program rozšíri aj o podujatia kultúrne a edukačné, zhutní sa práve do týchto dní a bude tak vytvorený priestor pre návštevníkov mesta na gastro-turistiku alebo aj bežnú turistiku s bohatým zážitkovým programom na viac dní. Cieľom je zamerať sa prevažne na slovenských občanov a predstaviť im Bratislavu v inom spektre a možno aj cez gastronómiu a kultúru im oprášiť staré dobré časy. Ako Fungujú Bratislavské Gurmánske Dni? Bratislavské gurmánske dni ponúknu fanúšikom dobrého jedla, výborných vín a kvalitnej kávy až 7 dní gurmánskych zážitkov pri degustáciách vo vybraných reštauráciách, kaviarňach a vinotékach celej Bratislavy. Festival bude prebiehať tak, že si hostia môžu vybrať z bohatej dennej ponuky viacerých podujatí a eventov. Zmienené prevádzky pre nich pripravia špeciálne festivalové menu s prešporskými špecialitami a ponuky degustácií, ktoré budú výnimočné a pre držiteľov Gurmánskeho pasu budú za zvýhodnené ceny. Dané degustácie je možné vychutnať si aj bez pasu, ale potom nie je možné uplatniť si spomínané zvýhodnené ceny. Gurmánsky pas si môžete zakúpiť tu: https://www.bratislavskegurmanskedni.sk Cena je 5 €. Gurmánsky pas oprávňuje držiteľa využiť množstvo zliav počas celého festivalu vo všetkých zúčastnených podnikoch a na väčšine sprievodných akcií. Skvelé menu i zľavy. Bratislavské Gurmánske Dni ponúkajú zážitok pre každého. Sprievodné akcie Bratislavských Gurmánskych Dní 17.10. 2023 Otváracia večera BGD v UFO watch.taste.groove 4 hand cooking Jozefa Masaroviča – ocenený titulom Kuchár roka 2020 a 3 Zlatými vidličkami od Gurmána na Slovensku a Istvána Peštiho z PLATÁN restaurant (Maďarsko) – ocenený titulmi Kuchár roka a držiteľ 2 Michelinských hviezd 19.10. 2023 Kurz Prešporskej kuchyne V prestížnej Škole varenia vo Sv. Jure so známym šéfkuchárom Tomášom Zapletalom Každý deň Historické prehliadky Bratislavy aj na tému gastronomickej histórie mesta zakončené pohárikom vínka.  Každý deň Národný salón vín Slovenska Špeciálne degustácie víťazov a šampiónov zo Slovenska  23.10.2023 Súťaž cukrárov o Korunovačný dezert Bratislavy 2024 Súťaže sa môže zúčastniť každý vyučený cukrár, majiteľ cukrárne alebo hobby cukrár. Súťažný dezert môže byť vo forme torty, zákusku, alebo rolády. Víťazný dezert bude počas celého roku 2024 promovaný ako Korunovačný dezert Bratislavy. Predsedom odbornej poroty je Jozefína Zaukolcová – viceprezidentka Sl. zväzu kuchárov a cukrárov. Viac info na stránke podujatia.  24.10. 2023 Only Invitation Ukončenie BGD v reštaurácii ECK Reštaurácia ECK je reštauráciou roka 2023 a je držiteľkou 2 Zlatých vidličiek od Gurmána na Slovensku. Špeciálne soireé spojené s degustáciou 5 chodového menu a s degustáciou 5 svetoznámych vín. Ukončenie Bratislavských Gurmánskych Dní sa bude konať v reštaurácii ECK. Bratislavské Gurmánske Dni a ponuka reštaurácií ponuka 3 chodového menu, pričom minimálne jedno jedlo bude tradičné z Prešporka. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu v dni, kedy je reštaurácia otvorená a bude samostatne vytlačené a prezentované hosťom. Táto degustácia bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 10%. Zoznam reštaurácií:  Bistronomy  Brasserie La Marine  Carnevalle  Cozy coza  Dolnozemská krčma  Leberfinger  THeMA  Towers Steak and Salat  Zylinder  Enjoy bistro  Reštaurácia pri kaplnke Vajnory  Bistric – Záhorská Bystrica  Palatín restaurant – Sv.Jur Bratislavské Gurmánske Dni presiahli aj do blízkych obcí a miest. Zúčastni sa aj obľúbený Hostinec Palatín vo sv. Jure. Bratislavské Gurmánske Dni a ponuka vínoték špeciálne a tematické degustácie so záhryzom. Degustácie bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 15%. Zoznam vinoték: Portofino Winebar & Pasta Vínimka by Provino Wine bar & tapas Provino Vinotéka Mäd Bratislavské Gurmánske Dni a ponuka kaviarní špeciálne kaviarenské menu kávička v kombinácii s koláčikom či limonádou. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu v dni, kedy bude kaviareň otvorená. Degustácia bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 15% Zoznam kaviarní:  Enjoy bistro  LOT Coffee  BLACK coffee  Volavka  Monsters  Goriffee  Triple five coffee  Kafe Lampy Text: TS Bratislavské Gurmánske Dni Foto: archív kavickari The post Vychutnajte si Bratislavské Gurmánske Dni appeared first on Kávičkári.

prejsť na článok

Bratislavské zberateľské dni sa uskutočnia v Inchebe v dňoch 7. 8. júna 2024

V dňoch 7. a 8. júna 2024 sa na výstavisku Incheba Expo v Bratislave uskutoční jubilejný, 20. ročník zberateľského veľtrhu Bratislavské zberateľské dni. Najväčší slovenský zberateľský veľtrh, Bratislavské zberateľské dni, do Incheby prináša množstvo zbera

prejsť na článok

Magazín Diéta Marec 2012

Nové bratislavské štúdio krásy FOR BODY ponúka svojim zákazníkom kvalitné služby v príjemnom prostredí. Štúdio sa zaoberá poskytovaním kompletných kozmetických služieb nielen pre pleť, ale poskytuje starostlikovosť o celé telo...

prejsť na článok

Video z pretekov 500 KM SLOVENSKÝCH

Pozrite si video z pretekov 500 KM SLOVENSKÝCH a vychutnajte si dychberúce zábery. The post Video z pretekov 500 KM SLOVENSKÝCH appeared first on 500 km slovenských.

prejsť na článok

1. MÁJ – DEŇ OTVORENÝCH ATELIÉROV 2023 V NOVEJ CVERNOVKE

V pondelok Vás čakáme s čerstvým French Press-om, novými publikáciami a dobrou náladou! Nájdete nás na treťom poschodí v ateliéri 3B. (Co-Working, Nová Cvernovka) Z programu: Hudobným headlinerom bude legendárna kapela Zlokot a talentovaná Katarína Máliko

prejsť na článok

Taliansky šéfkuchár Andrea Ena vydáva knihu úžasných receptov U Taliana

Nechajte sa inšpirovať lahodnými talianskymi receptami a premeňte každé jedlo na výnimočný zážitok. Ak vám chutí talianska kuchyňa, či už je to pizza, cestoviny, rizoto alebo lahodné dezerty, túto knihu budete milovať.Taliansky šéfkuchár Andrea Ena a jeho

prejsť na článok