Výzva na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá

Výzva na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre právnické osoby a fyzické osoby podnikateľov (kód výzvy 03I04-26-V02) Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky ako vykonávateľ v rámci komponentu 3 Udržateľná doprava v rámci Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky vyhlasuje dňa 28. augusta 2023 „Výzvu na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá pre právnické osoby a fyzické osoby podnikateľov“ (ďalej len „výzva“). Účelom výzvy je podpora rozvoja elektromobility v Slovenskej republike formou budovania a rozvoja nabíjacej infraštruktúry. Cieľom výzvy je vybudovanie 800 AC a 360 DC verejne prístupných nabíjacích bodov. Oprávnení žiadatelia: fyzická alebo právnická osoba podľa § 2 ods. 2 písm. a) až c) Obchodného zákonníka, zapísaná v Obchodnom registri SR alebo podnikajúca na základe živnostenského oprávnenia alebo na základe iného než živnostenského oprávnenia podľa osobitných predpisov. Oprávnené územie: Celé územie Slovenskej republiky. Celková indikatívna výška prostriedkov mechanizmu určených na výzvu: 6 084 500 Eur bez DPH. Poskytovanie prostriedkov mechanizmu pre oprávnených žiadateľov je najviac do výšky 50 % celkových oprávnených výdavkov projektu maximálne však do výšky 50 % z uvedených jednotkových cien, a to: na jeden nabíjací bod AC ≥ 11 kW najviac vo výške 1 500 Eur; na jeden nabíjací bod DC ≥ 50 kW – 14 500 Eur. Výzva je otvorená do vyčerpania alokovanej výšky prostriedkov mechanizmu vyčlenených na výzvu alebo rozhodnutím vykonávateľa. Výzva je zverejnená a dostupná aj v Informačnom systéme Plánu obnovy a odolnosti (ISPO) na webovom sídle: TU, kde žiadateľ podáva žiadosť pre predmetnú výzvu a následne predkladá vykonávateľovi. ISPO vyžaduje pre podanie žiadosti registráciu žiadateľa TU.

prejsť na článok

Výzva na podporu systémovej zmeny

Ako výsledok konferencie Prepojenie teórie a praxe zajtrajška zo dňa 21.9. 2020 vznikla výzva na podporu systémovej zmeny. Veríme, že dokážeme zvrátiť nepriaznivé smerovanie pripravenosti detí do života Aj vy môžete pomôcť vyplnením, krátkeho dotazníka uv

prejsť na článok

Volvo odhaľuje plne elektrickú vlajkovú loď SUV.

Bude sa volať EX90 a bude sa predávať spolu s XC90 na vrchole ponuky Volvo. Vozidlo bude vybavené elektronickými asistenčnými funkciami pre vodiča ako aj systémom snímania pasažierov, ktorý dokáže rozpoznať, či v kabíne alebo kufri zostala blízka osoba.

prejsť na článok

Inštalácia nabíjacej stanice Beny

Inštalačná príručka nabíjačky BENY EV spodná kabeláž Inštalačná príručka nabíjačky BENY EV – zapojenie horného vstupu The post Inštalácia nabíjacej stanice Beny appeared first on evchargerforhome.eu.

prejsť na článok

Elektrické vozidlá

Elektrické vozidlá Používanie elektrických vozidiel (EV) ako ekologickejšej a efektívnejšej náhrady za konvenčné vozidlá s benzínovým pohonom narastá. Elektromobily, ktoré namiesto spaľovacieho motora využívajú elektromotor, neznečisťujú životné prostredi

prejsť na článok

Výzva

Príspevok Výzva zobrazený najskôr Kráľov Brod - Királyrév.

prejsť na článok