ZASTUPITEĽSTVO 18.11.2022

ETICKÝ KÓDEX POSLANCA A ROKOVACÍ PORIADOK MOJE POSLANECKÉ NÁVRHY ALEBO ZMENY Na ustanovujúcom zastupiteľstve sme schválili znenie etického kódexu voleného zástupcu samosprávy mesta, rokovací poriadok zastupiteľstva, mestskú rádu a ďalšie členstvá. Cieľom etického kódexu je definovanie základných etických princípov a štandardov správania, ktorých dodržiavanie sa vyžaduje od voleného predstaviteľa samosprávy a ktoré občania od predstaviteľov samosprávy očakávajú pri plnení úloh. Na zastupiteľstve som podal tieto pozmeňujúce návrhy na uznesenie. 1. Doplnenie v bode Etický kódex samostatný článok „Potieranie korupcie“ so siedmimi bodmi. Korupcia je najväčším nepriateľom slobody a demokracie, nezriedka znemožňuje politikom slobodne konať a rozhodovať. V kódexe nebola o korupcii žiadna zmienka, dovolil som sa inšpirovať našim hlavným mestom a navrhol doplniť týchto 7 bodov. (SCHVÁLENÉ) hlasovanie: https://www.michalovce.sk/sk/hlasovanie-poslancov/3817 2. Pozmeňovací návrh na zmazanie vety v bode 9.3 článku 9, kde nám poslancom etický kódex zakazuje kontaktovať zamestnancov úradu a požadovať od nich dokumentácie, či iné dôležité informácie súvisiace s výkonom funkcie poslanca. Takýto článok nesie všetky známky netransparentnosti utajovaním skutočností, obmedzuje slobodný prístup k informáciám, čo je základný princíp demokracie. (NESCHVÁLENÉ) hlasovanie: https://www.michalovce.sk/sk/hlasovanie-poslancov/3818 3. Poslanecký klub Nové Michalovce získal v mestskej rade len jedno miesto. Celkovo má rada 8 členov. Má sa prihliadať pri výbere členov na každú politickú stranu a strana SaS nezískala miesto. Smer, SmeRodina, SNS a Hlas áno. Preto som podal pozmeňujúci návrh pre rozšírenie mestskej rady no neúspešne. (NESCHVÁLENÉ) hlasovanie: https://www.michalovce.sk/sk/hlasovanie-poslancov/3822 4. Požiadal som o zmenu delegovania poslancov do školskej rady, navrhol som p. Jaroslava Čúrneho do rady na základnú školu Okružná, namiesto zamestnankyne úradu, alebo namiesto poslanca p.Gejguša. (NESCHVÁLENÉ) hlasovanie: https://www.michalovce.sk/sk/hlasovanie-poslancov/3864 V rozprave som taktiež sa snažil presadiť zvýšenie času pre poslancov. Na zastupiteľstve pri rozprave má každý poslanec vyčlenených presne 3 minúty na prejav. Častokrát sa vyjadrujeme aj k 50 až 100 stranovým dokumentom, kde je zhrnutých 100 tém, a nedá sa v čase 3 minúty k nim ani z ďaleka vyjadriť. Požiadal som o zmenu rokovacieho poriadku takto „Dĺžka vystúpenia je maximálne 3 minúty.“ zameniť za text „Dĺžka vystúpenia je maximálne 5 minút.“ (NESCHVÁLENÉ)

prejsť na článok

Cenník PUR THERM 11/2022

Ceník PUR THERM 11/2022 Zde si můžete stáhnout  platný ceník od 7.11.2022 Ceník Kč/m2 různé povrchové úpravy Ceník jednolivých tlouštěk PUR desky VD-F a lepidel Článek Cenník PUR THERM 11/2022 se nejdříve objevil na purtherm.sk.

prejsť na článok

Informácia_pre_rodinných_príslušníkov_platné_od_11.10.2022

Pokyny_pre_rodinu_platné_od_11.10.2022 The post Informácia_pre_rodinných_príslušníkov_platné_od_11.10.2022 appeared first on HUMANITÁR.

prejsť na článok

Informácia_pre_rodinných_príslušníkov_platné_od_14.6.2022

Pokyny_pre_rodinu_platné_od_14.06.2022 The post Informácia_pre_rodinných_príslušníkov_platné_od_14.6.2022 appeared first on HUMANITÁR.

prejsť na článok

MEDI KON jeseň 2022

MEDI KON jeseň 2022 Našou ďalšou zastávkou bola odborná konferencia MEDI KON jeseň 2022, určená pre lekárov prvého kontaktu, internistov, ako aj ďalšie špecializácie.

prejsť na článok

Stnky Qurails na InCoDa 2022

11., 12. a 13. septembra budeme na veľtrhu InCoDa v holandskom Gorincheme Zoznámte sa s našou novou značkou Qurails. Viac informácií o zmene značky a o tom, ako bude vyzerať, vám rád poskytne jeden z našich konzultantov. Sledujte našu stránku „Novinky a p

prejsť na článok