Zázvorové sušienky s čokoládou

Zázvorové sušienky sú určené pre všetkých milovníkov vianočného korenia, topiacich sa snehových vločiek a ligotavých cencúľov. Postriebrené cukrovou posýpkou a naplnené horkou čokoládou sú zázvorové sušienky nesmiernou dobrotou a lákadlom pre oči. Na sušienkach si zaručene pochutnajú všetci milovníci zázvoru a korenistých vôní, ktoré si v zázvorkách vychutnáš prostredníctvom jednotlivých korení - okrem zázvoru v nich nájdeš škoricu, muškátový oriešok a dlhé korenie pippali. Recept je jednoduchý o čom ťa dúfam presvedčí aj krátke video, v ktorom nájdeš takmer celý postup a všetky dôležité kroky. Vyskúšaj aj moje ďalšie vianočné recepty - mäkučké a krásne popraskané čokoládové crinkles, domáci vaječný likér bez kondenzovaného mlieka, špaldové perníčky s čokoládovou polevou, vynikajúcu čokoládovú bábovku s marcipánom, či čokoládové truffles s pomarančom, ktoré sú zároveň skvelým darčekom nielen pod stromček, ale aj na Valentína. :-) Prihlás sa na odbera získaj novinky a e-magazíny ZADARMO! Ingrediencie na cca 40 zázvorových sušienok 140 g celozrnnej hladkej špaldovej múky 55 g mandľovej múky (alebo strúhaného kokosu) 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva 2 ČL mletého zázvoru 1 ČL mletej škorice 1/2 ČL dlhého korenia pippali 1/4 ČL muškátového orieška 130 g trstinového cukru 70 g masla 1 vajce štipka soli kryštálový cukor na obalenie Poleva 100 g horkej čokolády (s obsahom kakaa 65 % a viac) Originálny darček na Vianoce s poštovným zdarma! PREZRIEŤ KNIHY Videorecept Korenisté zázvorové sušienky s čokoládovou náplňou 1V miske zmiešame špaldovú a mandľovú múku (tú môžete nahradiť strúhaným kokosom), prášok do pečiva, soľ a korenia. Škoricu a zázvor použijeme mleté, muškátový oriešok nastrúhame a dlhé korenie ručne zomelieme v mažiari. Pridáme trstinový cukor, na kocky nakrájané maslo a vajce. Rukou premiešame až vytvoríme malú placku. Placku zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na hodinu. Z kúskov cesta formujeme maličké guľky (1 guľka = 10 - 14 g), ktoré obalíme v kryštálovom cukre a v primeraných odstupoch ich poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. 2Do každej guľky vyhĺbime palcom alebo pomocou metličky na šľahanie (viď video) jamku. Zázvorky vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 7 až 9 minút. Po upečení vytiahneme zázvorky z rúry a pomocou hrubšieho konca metličky (alebo inej kuchynskej pomôcky) opäť jemne zatlačíme do každej sušienky, aby vznikol dostatočný priestor na čokoládovú náplň. Sušienky necháme vychladnúť. Nad vodnou parou roztopíme horkú čokoládu. Keď je tekutá, odložíme ju nabok a necháme trochu vychladnúť. Následne ňou naplníme priehlbinky v sušienkach. Moje tipy Ak chceš zvýrazniť chuť zázvoru, pridaj do cesta ešte 1 PL čerstvého nastrúhaného zázvoru Ak sa ponáhľaš, môžeš pripravené cesto vložiť do mrazničky a čas odležania cesta skrátiť na polovicu, teda 30 minút Dlhé korenie pippali môžeš z receptu vynechať, odporúčam ho však niekedy vyskúšať, chutí a vonia ako aníz a sladké drievko a dokonale sa hodí nielen na vianočné pečenie! Čo robiť, aby sa ti zázvorové sušienky neroztiekli na placky - guľky robíme maličké, pretože pri pečení sa zázvorové sušienky roztiahnu a ak ich spravíš veľké, roztečú sa. Preto odporúčam prvých pár guliek odvážiť (každá by mala mať 10 - 14 g). Čo robiť, ak ti zázvorové sušienky pri robení jamiek popraskajú - ak ti pri prvom robení jamiek zázvorky po stranách popraskajú, spoj praskliny jemne prstami, aby ti z nich po upečení nevytiekla čokoláda. Vo fáze pred pečením sa praskliny na sušienkach dajú jednoducho opraviť, po upečení sa to dá tiež, ale ide to už ťažšie Ako skladovať zázvorové sušienky - sušienky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe, takto vydržia niekoľko týždňov Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody pridaj sa do klubu a.pencisc-button.pencisc-button__22043807:hover{ background-color:#F9B483 !important;border-color:#F9B483 !important;color:#FFFFFF !important;} Příspěvek Zázvorové sušienky s čokoládou pochází z Lenivá kuchárka

prejsť na článok

Expresné dezertné poháre

Rýchle, lahodne sladké a zároveň príjemne kyselkavé a svieže – také môžu byť vaše dezerty, ak siahnete po novinke z ponuky Sabi. Hustá jogurtová nátierka spoľahlivo drží tvar a nepotrebuje už ani štipku cukru navyše. V tomto bleskovom recepte zažiarili su

prejsť na článok

Sušienky z ovsených vločiek

Jednoduché vykrajované pečivo, vhodné aj na vianočný stôl.  

prejsť na článok

Čokoládové crinkles

Crinkles plné horkej čokolády, vnútri mäkučké a zvonku jemne chrumkavé a k tomu krásne popraskané. Pomaličky sa nám blížia Vianoce a ja už v mysli zdobím stromček, zvŕtam sa v kuchyni a balím jednu škatuľku cukroviniek za druhou... a tak ako každý rok, aj

prejsť na článok

Sú extra čokolády naozaj EXTRA?

Na pultoch obchodov môžeme nájsť extra horkú, extra mliečnu a kadejaké extra čokolády. Sú ale naozaj extra? Ktorá z mliečnych čokolád je naozaj čokoládou?

prejsť na článok

Banánový chlieb s čokoládou

Spojila som kombináciu dvoch chlebíkov - klasický banánový a banánovo-čokoládový. Výsledok? Môžem Vás uistiť, že je ozaj výborný, chrumkavý zvonka, vláčny a vlhký zvnútra, sladký tak ako si ho len chcete osladiť, s príchuťou čokolády, no proste treba vysk

prejsť na článok