Niektoré jedlá (hlavne sladké ) dokážu rozžiariť nie len chuťové bunky, ale aj kuchynské stoly. Taká je aj želatínová dúha Vyskúšajte ju. Ingrediencie Rastlinný olej na vymazanie5 balíčkou ochutenej želatíny: červená, oranžová, žltá, zelená a modrá (cca. 3 lyžice z každej farby)1,2 l vody475 ml nesladeného kondenzovaného mlieka475 ml sladeného kondenzovaného mlieka4 balíčky neochutenej želatíny Postup Do obdĺžnikového festivalu 3l vložte tvarovacie veko.Priveďte 120 ml vody do varu. Pridajte 45 g červenej želatíny a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Pridajte 120 ml studenej vody a znova premiešajte. Zmes nalejte do vymastenej formy, prikryte vekom a nechajte odstáť 30 60 minút, kým želatína nezostane pevná.Zmiešajte sladené a nesladené kondenzované mlieko v Mise ultimátum 2l a dobre premiešajte.V Micro plus kanvici 1l vymiešajte 1 balenie neochutenej želatíny s 2 lyžicami studenej vody. Dobre premiešajte a nechajte 2 minúty odstáť.Potom kanvicu vložte do mikrovlnnej rúry a varte 15-20 sekúnd na 900 W. Prilejte 235 ml kondenzovaného mlieka a znova premiešajte. Zmes nalejte do formy na červenú vrstvu, prikryte a vložte do chladničky na 30-60 minút, kým želatína nestuhne.Celý postup (body 2 až 5) zopakujte s oranžovou, žltou, zelenou a nakoniec modrou želatínou. Formu prikryte a nechajte v chladničke 5-6 hodín.Keď želatína stuhne, otočte formu hore dnom a odstráňte tvarovacie veko.Želatínovú dúhu vyberte z chladničky tesne pred podávaním. Dobrú chuť The post Želatínová dúha appeared first on Tupperware.
Aj keď všetci nepochybne chceme byť šťastní, nie je vždy ľahké vedome precítiť a prebudiť v sebe radosť. Mnohí z nás stratili kontakt so svojím vrodeným pocitom šťastia, keď sme vyrástli, stali sa dospelými alebo na základe prežitých náročných situácií, k
prejsť na článok