Varenie – Recepty – Polievky Chutná jarná polievka zo zeleniny a zemiakov ochutená medvedím cesnakom. Ingrediencie: 1 pór 2 menšie kaleráby 2 mrkvy 4 zemiaky olej mleté čierne korenie mletá červená paprika soľ asi 6 listov medvedieho cesnaku Príprava: Na oleji opražíme pokrájaný pór, mrkvu i kaleráby. Pridáme soľ, mleté čierne korenie i mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou. Po 10 minútach varenia pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a všetko uvaríme domäkka. Napokon pridáme 2 tretiny posekaných listov medvedieho cesnaku. Zvyšok medvedieho cesnaku pridávame na každú porciu v tanieri tesne pred podávaním. Tip: Polievku možno po uvarení aj rozmixovať a podávať ako hustejší krém, ktorý napokon prizdobíme pokrájanými listami medvedieho cesnaku. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Keď sa stretnú na jednom tanieri paradajky s cesnakom, začnú sa diať veci. Čítajte ďalej :-)
prejsť na článokTáto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti.
Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.
prejsť na článok