Keď som sa začala zaujímať o indickú kuchyňu, vo väčšine receptov sa spomínal kardamóm. Pre nás dovtedy úplne neznáme korenie a dnes jedno z najobľúbenejších. Je viac typov kardamómu a líšia sa nielen svojimi vlastnosťami, ale aj použitím v kuchyni. Najpoužívanejší je zelený a čierny kardamóm. Aký je medzi nimi rozdiel? Kardamóm sú sušené plody ... Čítať ďalej The post Zelený alebo čierny kardamóm, ktorý si vybrať? first appeared on Mikori.
Čierny čaj sa od zeleného čaju odlišuje najmä vďaka inému spôsobu výroby, pri ktorej prechádza oxidáciou (usušený materiál sa stáča, fermentuje a napokon vypaľuje). Tým získava trocha iné zloženie ako zelený čaj, k rozdielom dochádza napríklad v obsahu fl
prejsť na článokČaj popíjame najmä pre to, aby nám nebola zima. Ale nie každý nás zahreje. Pre chladné dni nie je vhodný zelený čaj, pretože jeho zahrievacie účinok za okamih zmizne a telo sa naopak ochladí. Zelený čaj totiž sťahuje horúčosť, čo je príjemné v lete. Pre z
prejsť na článokMnoho ľudí pije zelený čaj, ale jedli ste ho už niekedy? Spôsob, ako pridať zelený čaj do vášho denného jedálnička si budete môcť prečítať na nasledujúcich riadkoch.
prejsť na článokKefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. Zelený jačmeň je jednou z najpopulárnejších superpotravín, ktoré si dnes môžete kúpiť na trhu. Táto rastlina pochádza z rodu jačmeňa a obsahuje množstvo živín, vitamínov a minerálov. Zelený jačmeň sa [] Článok
prejsť na článokZelený štvrtok je podľa kresťanskej liturgie dňom konania poslednej večere Krista s apoštolmi. V tradičnej ľudovej kultúre bol tento deň spojený s množstvom obyčajových úkonov, ktoré mali za cieľ ochrániť hospodárstvo od zlých síl a zabezpečiť hojnú úrodu
prejsť na článok