Zemiak je náš druhý chlieb, vo väčšine domácností sa konzumuje takmer denne. S tým spojené šúpanie surových zemiakov produkuje hromadu odpadu v podobe šupiek. Málokto pritom vie, že značná časť týchto zemiakových šupiek sa dá použiť na opätovnú zemiakovú
Nevyhadzujte štetce po maľovaní, ale zmýšľajte EKOlogicky a šetrne.
Drobné oranžové plody rakytníka rešetliakovitého pripomínajú ríbezle alebo dokonca jarabinu. Vynikajú vysokým obsahom vitamínu C, karoténu a ďalších cenných látok. Rakytník rastie ako ker vysoký až 2 či 3 metre a ľahko si ho vypestujete vo svojej záhrade.
prejsť na článokZemiaky, typické jedlo Slovákov, sa na tanieroch našich domácností objavujú veľmi často. Jeme ich uvarené a nakrájané, omastené maslom alebo ako zemiakovú kašu, hranolčeky, halušky, zemiakové placky, osúchy a na množstvo iných spôsobov. Napokon... nemali
prejsť na článokVarenie – Rady z kuchyne Rodina a spoločne strávené chvíle sú to najcennejšie v živote každého z nás. Viete, že tie najlepšie rodinné rozhovory sa dejú za stolom pri dobrom jedle? Nenadarmo sa hovorí, že láska prechádza cez žalúdok. Existuje tisíc dôvo
prejsť na článokŠupky ovocia a zeleniny slúžia ako ochranné obaly pre jemnejšiu dužinu vo vnútri. Často sa hneď po olúpení vyhadzujú, hoci väčšina z týchto šupiek je jedlých a plných živín, ako je vláknina, vitamíny a minerály. Mango si získava na slovenskom trhu čoraz v
prejsť na článok