Zemiakové šupky nevyhadzujte, ale zasaďte

Zemiak je náš druhý chlieb, vo väčšine domácností sa konzumuje takmer denne. S tým spojené šúpanie surových zemiakov produkuje hromadu odpadu v podobe šupiek. Málokto pritom vie, že značná časť týchto zemiakových šupiek sa dá použiť na opätovnú zemiakovú

prejsť na článok

Zasaďte si rakytník rešetliakovitý

Drobné oranžové plody rakytníka rešetliakovitého pripomínajú ríbezle alebo dokonca jarabinu. Vynikajú vysokým obsahom vitamínu C, karoténu a ďalších cenných látok. Rakytník rastie ako ker vysoký až 2 či 3 metre a ľahko si ho vypestujete vo svojej záhrade.

prejsť na článok

8 faktov o zemiakoch, ktoré ste doteraz (možno) nevedeli

Zemiaky, typické jedlo Slovákov, sa na tanieroch našich domácností objavujú veľmi často. Jeme ich uvarené a nakrájané, omastené maslom alebo ako zemiakovú kašu, hranolčeky, halušky, zemiakové placky, osúchy a na množstvo iných spôsobov. Napokon... nemali

prejsť na článok

Poznáte zemiakové špeciality od McCain?

Varenie – Rady z kuchyne Rodina a spoločne strávené chvíle sú to najcennejšie v živote každého z nás. Viete, že tie najlepšie rodinné rozhovory sa dejú za stolom pri dobrom jedle? Nenadarmo sa hovorí, že láska prechádza cez žalúdok. Existuje tisíc dôvo

prejsť na článok

Môže sa jesť šupka z manga?

Šupky ovocia a zeleniny slúžia ako ochranné obaly pre jemnejšiu dužinu vo vnútri. Často sa hneď po olúpení vyhadzujú, hoci väčšina z týchto šupiek je jedlých a plných živín, ako je vláknina, vitamíny a minerály. Mango si získava na slovenskom trhu čoraz v

prejsť na článok