Máme tu obdobie vykopávania zemiakov, a tak im budeme venovať trošku pozornosti. Zemiaky sú veľmi vhodnou potravinou, ktorá je dostupná kedykoľvek vo veľkom množstve a v rôznych odrodách.
CHLIEB ROTI Chlieb Roti známi aj ako Chapati je okrúhly, ploský chlieb pôvodom z indického subkontinentu. Pripravuje sa z celozrnnej pšeničnej múky, tradične známej aj ako múka Atta. Jeho charakteristikou je, že je to nekvasený chlieb, kde hlavné ingredie
prejsť na článokCHLIEB NAAN Tento tradičný chlieb ako je dnes známi, pochádza zo strednej Ázie a indického subkontinentu. Pojem Naan v Indii pomenováva konkrétny, plochý no hrubý chlieb. Kdežto v ostatných častiach Ázie je Naan všeobecný výraz pre chlieb. Typický recept
prejsť na článokAk vám nechutia kupované zemiaky a máte k dispozícii priestor na záhrade, či poli, vypestujte si ich sami. Nie je to vôbec náročné a zvládne to aj záhradkár - začiatočník. Už hádam len jedno upozornenie na úvod, keď raz ochutnáte domáce zemiaky, už tie z
prejsť na článokOčistené surové zemiaky dáme variť do studenej vody. Vody dáme iba toľko, aby zemiaky boli len ponorené. Rozvarené zemiaky v tejto vode roztlačíme varechou a za stáleho miešania zasýpame...
prejsť na článokLahodná vôňa, výborná chuť, chrumkavá kôra. Viete čo máme na mysli? Áno, je to chlieb. Práve dnešný deň je medzinárodným dňom chleba. Chlieb vždy hral a aj hrá dôležitú úlohu v našom živote. U mnohých z nás je chlieb každodennou súčasťou.
prejsť na článok