Živé nepasterizované ovocné octy sú zázrakom pre naše telo

Pri ich pravidelnom používaní sa vám dostanú do rovnováhy žalúdočné kyseliny, baktérie v črevách a sú odolnejšie voči pôsobeniu hnilobných baktérií, eliminujú premnožené parazity, tím pádom je čistejšia krv, posilnené srdce, pečeň, ľadviny. Sú vhodné ako probiotikum po liečbe antibiotikami a chemoterapii. Užívanie antibiotík môže nášmu organizmu pri niektorých typoch ochorení veľmi pomôcť, ale zároveň ho zaťažuje svojimi vedľajšími účinkami. Jedným z nich je negatívne pôsobenie na črevnú mikroflóru. Pri neopatrnom a častom užití sa úplne naruší prirodzená mikroflóra v črevách a tiež dochádza k narušeniu črevnej sliznice ako takej. Dôkazom je práve častý výskyt baktérie E.coli v moči. Pri užívaní antibiotík sa doporučuje súčasne užívat prírodné probiotikáa tie obsadené v octe sú veľmi jemné a môžu sa používať zvonku aj zvnútra. Ovocné octy sú fermentovaný výrobok z dozretého ovocia. Najzdravšie bio verzie obsahujú milióny zdraviu prospešných baktérií, a to robí z ovocných octov vysoko zdraviu prospešný výrobok Z ďalších účinkov: 1. ZNIŽUJE REFLUX A REDUKUJE PÁLENIE ZÁHY Ocot verne kopíruje kyslé prostredie v žalúdku, tým napomáha tráveniu a rozkladu potravy. Preto neváhajte vyskúšať tento liek, ak vás zvykne trápiť záha. Rozmiešajte v dvoch deci vody jednu čajovú lyžičku octu a vypite. Určite budete milo prekvapení. 2. BOJUJE PROTI CANDIDE (kvasinkám) Mnoho ľudí trápia premnožené kvasinky v tele. Ovocný ocot veľmi rýchlo pomáha. Výskumy potvrdili, že kyseliny a enzýmy obsiahnuté v živom octe ničia kvasinky. . Odporúčané dávkovanie pri kvasinkách je jedna polievková lyžica v decilitri vody. Užite na lačno. 3. POMÁHA PRI BODNÝCH RANÁCH A SPÁLENINÁCH Ak trpíte spáleninou alebo vás bodol hmyz, ocot je skvelým pomocníkom. Pre spáleniny od slnka zmiešajte ocot a vodu v pomere 1:3. Nanášajte na spálenú pokožku bavlnenou handričkou, prípadne pridajte do vlažného kúpeľa šálku octu. Nepríjemná bolesť sa rýchlo stratí. V prípade bodnutia hmyzom si potierajte ranu čistým octom. Opuch ustúpi. 4. ZNIŽUJE KRVNÝ TLAK Niektoré štúdie naznačujú možnú spojitosť medzi jablčným octom a znižovaním tlaku. Stačí užívať jednu polievkovú lyžicu octu zriedeného s vodou 3x denne. Účinky nenechajú na seba dlho čakať. 5. ZABÍJA PLESNE Ak trpíte týmto nepríjemným ochorením na nohách alebo na nechtoch nôh, urobte si vodný kúpeľ s dvoma šálkami octu, prípadne aplikujte čistý, neriedený ocot priamo na postihnutú oblasť. Čo sa týka plesní na koži, zmiešajte vodu a ocot v pomere 1:2. Pokožka bude doslova horieť, ako zaručene sa vylieči od plesne. Najmä u detí je to výborný liek, nemusíte ich totiž trápiť hormonálnymi masťami. Avšak, aplikácia jablčného octu u detí si vyžaduje opatrnosť. Detská pokožka je veľmi citlivá a jemná, preto zvážte riedenie. Vhodné je riedenie 1:1. Je veľmi vhodné použiť viac vody 6. PRÍRODNÝ A LACNÝ TONER NA POKOŽKU Po zmiešaní s rovným dielom vody a pár kvapkami esenciálneho oleja pre vôňu získate výborný domáci toner na pokožku. Je preukázané, že pôsobí aj proti akné bez toho, aby vám vysušil kožu. Túto zmes udržujte v chladničke, chlad znásobuje jej účinok. Ak máte pleť veľmi nečistú, nebojte sa použiť viac octu, najlepšie v pomere 2:1. Ostatným postačuje 1:1. Vaša pokožka bude čistá, vláčna a vypnutá aj bez chemických prostriedkov. 7. PORAZTE LUPINY! Ocot je zabijakom lupín. Zmiešajte ho s vodou v pomere 1:1 a naneste ku korienkom vlasov. Dobre vmasírujte a nechajte pod uterákom pôsobiť pokojne aj pol hodinu. Potom opláchnite. Opakujte 2 až 3x do týždňa. Lupín sa zaručene zbavíte. .fb-background-color { background: !important; } .fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; } The post Živé nepasterizované ovocné octy sú zázrakom pre naše telo appeared first on Pod morušou.

prejsť na článok

Vplyv kozmetiky na naše telo

Všímate si niekedy, čo sa nachádza na zadnej ... čítať viac The post Vplyv kozmetiky na naše telo first appeared on ionmagazin.

prejsť na článok

Prečo pestovať vlastné ovocné stromy

Ovocné stromy poskytujú najlepšie výnosy zo všetkých rastlín v záhrade. Veď napríklad jedna jabloň môže mať ročne až 500 jabĺk s tým, že ovocie rodí 15 až 20 rokov. No a výhodou sú aj rôzne odrody a druhy, s ktorými môžete mať čerstvé ovocie až 8 mesiacov

prejsť na článok

Zdravé mlieko, čo vydrží dlhšie – pasterizácia!

Mlieko je od predávna dôležitou súčasťou ľudskej stravy. Každoročne je celosvetovo spotrebovaných viac ako 730 ton mlieka. Nepasterizované mlieko je ale zdrojom mnohých patogénov ako sú listéria, salmonela a E-coli. Konzumácia surového (nepasterizovaného

prejsť na článok

Čo robiť v októbri v záhradke ?

Aj keď je vrchol záhradkárskej sezóny už za nami, stále sa ešte nájde kopec prác, bez ktorých sa naše zeleninové a ovocné políčka nezaobídu. Pripomíname vám teda, čo pred zimou ešte stihnúť a určite na to nezabudnúť.

prejsť na článok

Workshop: Ako správne vybrať ovocné stromy do malých záhrad? Ján Šoka

Príspevok Workshop: Ako správne vybrať ovocné stromy do malých záhrad? Ján Šoka je zobrazený ako prvý na Hadzima Plant.

prejsť na článok