Žltnutie rododendrónov

1. Chloróza Nedostatok železa: Listy blednú a žltnú, pričom žilnatina listu zostáva viac zelená, takže vzniká jemná kresba. Okraje listov sa časom sfarbia až dohneda a usychajú. Prevenciou je uchovávať PH nižších hodnôt. Pri PH pod 6 je možné v prípade chlorózy doplniť železo pomocov hnojiva s obsahom železa. 2. Nedostatok dusíka: Nedostatok dusíka sa prejavuje žltnutím listov ale na rozdiel od chlorózy žltnú celé listy aj žilnatina a listy časom opadávajú. Prevenciou a riešením je dodať dusík a to vo forme zapracovania prírodného kompostu alebo minerálneho hnojiva nap. síran amónny, prípadne amóniosulfátový liadok. 3. Plesňové škvrny na listoch: Na listoch sa objavujú nepravidelné hnedé škvrny. Riešenie tohto problému spočíva v odstránení napadnutých listov aby sa choroba nešírila ďalej. Prípadne je možné vykonať postrek proti plesni.The post Žltnutie rododendrónov first appeared on Lavendergarden.

prejsť na článok

Žltnutie tují a ostatných ihličnanov

Možnou príčinou žltnutia alebo hnednutia ihličia môžu byť silné slnečné lúče. Koniféry majú rady slnko ale s mierou. Žltnutie ihličia však môže spôsobiť aj nedostatok svetla. príčinou môže byť aj zaťaženie okolitého prostredia toxínmi alebo kyslím vzducho

prejsť na článok

Prečo používať dezinfikátor vzduchu Aerte

DEZINFIKÁTORY AERTE Ochrana Vášho zdravia a zdravia Vášho personálu, zamestnancov, pacientov pred nebezpečnými, vzduchom šíriacimi sa vírusmi, baktériami, plesňami a zápachmi v uzatvorenom priestore. Po stáročia vedci skúmali schopnosť čerstvého vzduchu

prejsť na článok

Škodcovia v záhrade- ako ju ochrániť?

škodcovia v záhrade ako hmyz vošky, mravce,  molica, pásavka zemiaková, hlodavce, slimáky … Keď sa jedná o záhradku, o týchto slovách nechce nikto z nás ani len počuť. No žiaľ, škodcovia v záhrade nie sú dnes žiadnou výnimkou a behom pár dní dokážu zniči

prejsť na článok

Prispôsobme mrkvu pôde

Mrkva je zelenina, pri ktorej si ani neuvedomujeme, že u človeka patrí medzi prvú, pevnú potravu, ktorú začne vo svojom živote prijímať, pričom sa s ňou vo svojom potravinovom reťazci stretáva po celý život. Nebudeme na tejto stránke písať o tom aký má vý

prejsť na článok