Zrušenie CFC pravidiel pre fyzické osoby

Novela zákona o dani z príjmov bola schválená, a bude účinná už od 1. augusta 2023. Jednou zo zmien bude vypustenie diskutabilných pravidiel týkajúcich sa kontrolovaných zahraničných spoločností (CFC) pre fyzické osoby. CFC pravidlá tak zostanú v platnosti len vo vzťahu k právnickým osobám. Hlavným dôvodom zrušenia týchto pravidiel má byť skutočnosť, že v aplikačnej praxi vznikali otázky ohľadne ich proporcionality a účelnosti. Po vypustení striktnej právnej úpravy CFC pravidiel pre fyzické osoby tak slovenskí daňoví rezidenti nebudú musieť zdaňovať zahraničné investície s účasťou už od 10%, čo veríme prispeje k pozitívnej zmene a k zastaveniu sťahovania významných podnikateľských subjektov a hlavne odlivu mozgov zo Slovenska. Príspevok Zrušenie CFC pravidiel pre fyzické osoby je zobrazený ako prvý na AKMCL.

prejsť na článok

Darujte nám 2%

Pomôžte darovaním 2% z dane pre skautov z 54. zboru Posledného Spojenectva Banská Štiavnica. Všetky informácie a postupy pre zamestnancov, fyzické osoby a právnické osoby nájdete na https://skautingbs.sk/podporte-nas/2-skautom/.

prejsť na článok

Tlačová správa: Zrušenie výstavby Rászoch by pre prezidentku mala byť posledná kvapka

Zrušenie záväzku postaviť novú špičkovú univerzitnú nemocnicu na Rázsochách z Plánu obnovy je jedným z najväčších zlyhaní tejto neschopnej vlády.... Zdroj

prejsť na článok

Mandre: apartmány Aranka

apartmán A5 pre 2-4 osoby, 3. poschodie, termín: 30.6.–7.7.2024, 4 osoby, 7 nocí, , cena: 940,7 EUR

prejsť na článok

Mandre: apartmány Sandra

štúdio A8 pre 2 osoby, 1. poschodie, termín: 22.6.–29.6.2024, 2 osoby, 7 nocí, , cena: 388,6 EUR

prejsť na článok

Primošten: apartmány Paško

apartmán A1 pre 2-4 osoby, prízemie, termín: 22.6.–29.6.2024, 4 osoby, 7 nocí, , cena: 551,8 EUR

prejsť na článok