Jedno vajce obsahuje v priemere 155 kalórií a veľké množstvo výživných látok. Ide o jeden z najlepších zdrojov kvalitných bielkovín. Preto by mali byť vajíčka súčasťou nášho týždenného jedálnička. Ako ich však pripravovať, aby ste sa ich rýchlo neprejedli? V tomto článku vám predstavíme 8 rôznych spôsobov. Od klasických vajíčok na tvrdo až po iné []
Stalo sa vám, že ste si kúpili vajce v obchode a bolo staré? Poznáte triky ako odhaliť staré vajcia?
prejsť na článokPotrebujeme: 600 g zemiakov 200 g hrubej múky 1 vajce 125 g masla 1 kg sliviek 300 g hrudkového tvarohu práškový cukor kockový cukor Príprava: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nastrúhame najemno alebo prelisujeme do misy. Pridám
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Vajcia zapečené v zemiakovej kaši posypané strúhaným syrom. Ingrediencie: 500 g zemiakov 250 ml mlieka 60 g masla 4 vajcia soľ 100 g tvrdého syra Príprava: Očistené a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vod
prejsť na článokVarenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Netradičný recept na vyprážané vajcia, ktoré sme najprv uvarili v octovej vode, podávame s chrenovou omáčkou. Ingrediencie: 4 vajcia 700 ml vody 100 ml octu soľ 60 g hladkej múky 1 vajce 60 g strúhanky tuk
prejsť na článokHarmónia – Dekorácie Kraslice sú neodmysliteľnou súčasťou veľkonočných sviatkov. Nielen ako dekorácia, ale aj ako odmena pre kúpačov. Môžeme ozdobovať natvrdo uvarené vajíčka alebo iba vyfúkané vaječné škrupinky. Tie druhé majú, samozrejme väčiu trvanli
prejsť na článok