Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Vajcia zapečené v zemiakovej kaši posypané strúhaným syrom. Ingrediencie: 500 g zemiakov 250 ml mlieka 60 g masla 4 vajcia soľ 100 g tvrdého syra Príprava: Očistené a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Potom ich pretrieme, zalejeme horúcim mliekom, pridáme polovičnú dávku masla a vyšľaháme na hladkú zemiakovú kašu. Kašu dáme do jenskej misy, urobíme do nej 4 jamky a do každej rozbijeme 1 vajce. Vajcia osolíme, povrch posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a v rúre zapekáme, kým vajcia nestuhnú. Podávame so zeleninovým šalátom. TIP: Toto jedlo si môžeme pripraviť aj zo zvyškov zemiakovej kaše, ktorej množstvo sme pre rodinný obed správne neodhadli. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Rajčiaky zapečené v omáčke a vajciach so syrom je ideálny obed pre vegetariánov. Ingrediencie: 4 vajcia 200 g rajčiakov 50 g masla 30 g hladkej múky 10 g cukru 30 g tvrdého syra 1 lyžička octu soľ Príprava
prejsť na článokŠpenát a huby sú skvelou kombináciou, ktorá zasýti a dodá telu, čo potrebuje. Vyskúšajte chutný quiche na zemiakovej kruste a potešte tak svoje chuťové poháriky. Čo potrebujeme: Postup: 3 veľké zemiaky 1 balenie tofu biele/natural 1 tofu biele/natural 15
prejsť na článokViacero výskumov potvrdzuje to, čo vieme všetci, ale niektorí si to nechceme priznať. Na jedle sa šetriť neoplatí. Nie sú vajcia ako vajcia! Prečo nekupovať vajcia z veľkochovu?
prejsť na článokFantastické bravčové soté v zemiakovej placke dobrá voľba na obed alebo na večeru. Bravčové soté v zemiakovej placke Bravčové soté v zemiakovej placke - fantastické bravčov
Na trhu sa objavila novinka – tekuté vajcia v krabici. Veľa ľuďom nad touto „novinkou šetriacou čas“ zastane rozum. Kladieme si otázky: na čo to komu je? Načo je to dobré?
prejsť na článok