Domácnosť – Čo so škvrnami Granátové jablko už tróni aj na miskách s ovocím v našich kuchyniach. Okrem dopingu vitamínmi, ktoré sa hodia najmä v chrípkovom období, hrozia aj malé nehody. Drobné šťavnaté zrniečka sú plné šťavy, ktorá môže skončiť na sedačke či oblečení. Výrazná červená farba šťavy sa ťažšie odstraňuje, preto treba byť pri konzumácii granátového jablka, respektíve jeho semiačok, opatrný. Keď sa nám nechtiac podarilo zašpiniť si blúzku, treba použiť citrónovú šťavu. Tá si s fľakom podarí. Farbiacu schopnosť tohto druhu ovocia odhalili už starí Peržania, ktorí výťažky z neho používali na farbenie slávnych perzských kobercov. A z granátového jablka dokázali získať celú farebnú škálu – varením plodu čiernu i žltú, zo šťavy červenú, zo šupky červeno-hnedú a z extraktov koreňa námornícku modrú. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.goodfon.ru Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
V čom všetkom granátové jablko pôsobí zázračne? Objavte s nami jeho blahodárne účinky na zdravie a krásu.
prejsť na článokGranátové jablko je známe už po stáročia. Toto ovocie môže byť použité mnohými spôsobmi- dá sa jesť surové, použiť vo varení, zo semien vylisovať olej, vyrobiť džús, farbiť ním látky. Granátové jablká sú plné vitamínov, antioxidantov a minerálov. Plody ma
prejsť na článokTo hovorí ľudová múdrosť a nie nadarmo. Jablká sú ovocím, ktoré obsahuje mnoho látok prospešných pre naše zdravie. Tak si dajme aspoň jedno jablko denne pre...
prejsť na článokZHODNOTENIE celoslovenskej súťaže - O najkrajšie jablko – 27.ročník v r. 2023 Celoslovenská súťaž - O najkrajšie jablko - 27.ročník sa konala v dňoch 13.-14.10.2023 na Strednej odbornej škole vinársko-ovocinárskej v Modre. V súťaži bolo hodnotených 410 s
prejsť na článokVarenie – Recepty – Studený bufet Chutná a zároveň zdravá sezónna nátierka z tekvice. Ingrediencie: tekvica Hokaido chilli papričky podľa chuti citrónová kôra podľa potreby 1 jablko korenie podľa potreby 250 ml kyslej smotany soľ podľa chuti
prejsť na článok