Tekvicová nátierka

Varenie – Recepty – Studený bufet Chutná a zároveň zdravá sezónna nátierka z tekvice. Ingrediencie: tekvica Hokaido chilli papričky podľa chuti citrónová kôra podľa potreby 1 jablko korenie podľa potreby 250 ml kyslej smotany soľ podľa chuti Príprava: Jablko, tekvicu, čili papričku nakrájame, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia na 35 minút. Po upečení prepasírujeme, pridáme kyslú smotanu a rozmixujeme. Necháme 30 minút vychladnúť, pridáme citrónovú kôru a poriadne zamiešame. TIP: Nátierka sa skvele hodí k proteínovému chlebu alebo ako dip k nachos. FOTO: KetoDiet Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Mrkvovo syrovo bryndzová nátierka

Print Mrkvovo - syrovo - bryndzová nátierka Osvedčený recept na veľmi chutnú a jednoduchú nátierku s bryndzou, strúhanou mrkvou a strúhaným syrom Ingrediencie3kusy veľkej čerstvej mrkve200gramov strúhaného tvrdého syra50gramov čerstvej brynd

prejsť na článok

Šošovicová nátierka

Varenie – Recepty – Studená kuchyňa Zdravá a zároveň chutná nátierka, ideálna ľahká večera. Ingrediencie: 1 lyžička balsamica 2 lyžice bieleho jogurtu 2 lyžice červenej šošovice polovicu cibule 100 g tvrdého syru (do 30% tuku) Príprava: Syr nas

prejsť na článok

Ako si vyrobiť domácu masť?

Do slovenskej tradičnej kuchyne jednoznačne patrí masť. Či už bravčová, husacia alebo kačacia, všetky boli po mäse kvôli vysokej kalorickej hodnote najdôležitejším produktom zabíjačky. Používala sa do zápražiek, na vyprážanie, ako nátierka či len tak, na

prejsť na článok

Jarný tvaroh

Varenie – Recepty – Studený bufet Chutná ľahká nátierka z tvarohu s reďkovkami. Ingrediencie: 150 g čerstvého syr čierne korenie podľa chuti pažítka podľa chuti 1 zväzok reďkovky soľ podľa chuti 150g tvarohu Príprava: Reďkovky nakrájame na kús

prejsť na článok

Chrenová nátierka

Varenie – Recepty – Studený bufet Absolútna vitamínová bomba, ktorá sa výborne hodí v akomkoľvek ročnom období. Ingrediencie: 3 väčšie karotky 1 menší zeler 2 väčšie jablká 150 g majonézy alebo hustej pochúťkovej smotany 50 g chren

prejsť na článok