Ako pestovať ríbezle rýchlo a ľahko :)

Ríbezle sa ľahko pestujú a skvelo chutia. Vzhľadom na svoju nenáročnosť vám pri troške šťastia :) budú rodiť dlhé roky, aj viac ako desaťročie. Ich plody - malé bobule v celých strapcoch - sú plné vitamínov, a deti ich doslova milujú.

prejsť na článok

Opadávajúce ríbezle

Ríbezle sú obľúbeným ovocím v našich záhradách. Nie len že sú zdravé a chutné, ale ide o kríkové ovocie, ktoré nezaberá v záhrade veľa miesta a sú vhodné aj do malých záhrad. Ani ich pestovanie nemusí byť bezproblémové. Môžu začať opadávať už pred dozretí

prejsť na článok

Višňový koláč s tvarohom

Tvarohové cesto, tvarohová plnka a pikantné ovocie. Zdravý a chutný koláč. Vhodné je aj iné ovocie, napr. ríbezle červené, ríbezle čierne. Rebarbora by bola tiež vhodná.

prejsť na článok

Zasaďte si rakytník rešetliakovitý

Drobné oranžové plody rakytníka rešetliakovitého pripomínajú ríbezle alebo dokonca jarabinu. Vynikajú vysokým obsahom vitamínu C, karoténu a ďalších cenných látok. Rakytník rastie ako ker vysoký až 2 či 3 metre a ľahko si ho vypestujete vo svojej záhrade.

prejsť na článok

Ako pestovať egreše

Egreše – drobné, príjemne kyslasté ovocie s vynikajúcim vplyvom na zdravie človeka. Ako egreše sadiť a pestovať?

prejsť na článok

Ako správne zasadiť hrach

Prečítajte si ako hlboko sadiť hrach, ako ho pestovať, a ďalšie praktické zaujímavosti o jednej z našich najvýznamnejších strukovín. Ako pestovať hrach – krok za krokom...

prejsť na článok