Opadávajúce ríbezle

Ríbezle sú obľúbeným ovocím v našich záhradách. Nie len že sú zdravé a chutné, ale ide o kríkové ovocie, ktoré nezaberá v záhrade veľa miesta a sú vhodné aj do malých záhrad. Ani ich pestovanie nemusí byť bezproblémové. Môžu začať opadávať už pred dozretí

prejsť na článok

Višňový koláč s tvarohom

Tvarohové cesto, tvarohová plnka a pikantné ovocie. Zdravý a chutný koláč. Vhodné je aj iné ovocie, napr. ríbezle červené, ríbezle čierne. Rebarbora by bola tiež vhodná.

prejsť na článok

Ako pestovať ríbezle rýchlo a ľahko :)

Ríbezle sa ľahko pestujú a skvelo chutia. Vzhľadom na svoju nenáročnosť vám pri troške šťastia :) budú rodiť dlhé roky, aj viac ako desaťročie. Ich plody - malé bobule v celých strapcoch - sú plné vitamínov, a deti ich doslova milujú.

prejsť na článok

Josta — drobné ovocie nabité vitamínmi

Nie je to čierna ríbezľa, aj keď sa na ňu podobá. Nie je to egreš, aj keď má podobne osviežujúcu chuť. Josta je medzidruhový kríženec egreša a čiernej ríbezle vyšľachtený v 20. storočí.

prejsť na článok

Drobné ovocie: maliny a ríbezle; stromčeková verzus kríčková forma

U drobného ovocia sa stretávam hlavne s problémami: rez malín (1 alebo 2 ročných)prestárnuté ríbezle, čiže slabo rodiace, stromčekové alebo kríčkové Rez malín Maliny rodia na bočných výhonkoch. 1-ročné maliny rodia na minuloročných výhonkoch,

prejsť na článok

Zasaďte si rakytník rešetliakovitý

Drobné oranžové plody rakytníka rešetliakovitého pripomínajú ríbezle alebo dokonca jarabinu. Vynikajú vysokým obsahom vitamínu C, karoténu a ďalších cenných látok. Rakytník rastie ako ker vysoký až 2 či 3 metre a ľahko si ho vypestujete vo svojej záhrade.

prejsť na článok