Teplota je kľúčová Spôsob skladovania zeleniny a ovocia sa môže líšiť v závislosti od ich druhu alebo dĺžky skladovania. Väčšina ovocia a zeleniny sa však skladuje pri nižších teplotách v rozmedzí od 10 °C do 12 °C. Tieto teploty sú vyhovujúce predovšetkým krátkodobo. Pri uskladnení ovocia a zeleniny na dlhší časový interval, je potrebné teplotu znížiť na hodnoty blízke 0 °C. Vedeli ste, že? Pri niektorých druhoch môže ísť o skladovanie pri teplotách pod bodom mrazu. Ako sme už spomenuli, stála teplota je pri chladiacich boxoch a skladoch s ovocím a zeleninou zásadným faktorom. Aj preto chladiace boxy tvoria sendvičové panely s vynikajúcimi izolačnými vlastnosťami, vďaka ktorým nedochádza k zbytočným tepelným prestupom. Súčasťou chladiaceho boxu alebo skladu, v ktorom je uchovávané ovocie a zelenina, by mali byť aj výkonné chladiarenské zariadenia, chladiarenské dvere a PVC pásy. Spomalenie zrenia Mnohé druhy ovocia a zeleniny ale dozrievajú vo veľmi krátkom čase. Aj tento proces je však možné spomaliť a zabrániť tak ich znehodnoteniu. Potrebné je však regulovať množstvo kyslíka, oxidu uhličitého a dusíka. To umožňuje chladiarenský box ULO (Ultra Low Oxygen). Bobuľové ovocie či banány a iné je tak možné udržať čerstvé omnoho dlhšie, ako je to pri štandardných chladiacich boxoch. Chladiace boxy navyše spĺňajú aj vysoké hygienické štandardy a ich čistenie a údržba je nenáročná. Jadro sendvičových panelov je totiž opláštené nehrdzavejúcou oceľou, hliníkom alebo nerezom. Spoje medzi panelmi bývajú skryté, aby sa v nich zbytočne neusádzali nečistoty a baktérie. Aj vďaka tomu je skladovanie ovocia a zeleniny bezpečné. The post Ako udržať zeleninu a ovocie čo najčerstvejšie? appeared first on Energio Chladenie.
Ako si naštartujeme našu záhradu na jar? V jarných mesiacoch a po zimnom období, by sme rastlinám mali dopriať zvýšenú starostlivosť. Na začiatku sezóny je potrebné dodať rastlinám dostatok živín, aby sme ich „prebudili“ a podporili rýchlejší štart počia
Štvrtá fáza - desiaty - dvanásty deň 55 % ryže, 25 % tepelne upravenej zeleniny, 15 % tepelne upravených strukovín a 10 % surovej zeleninyRyža, varená zelenina, strukoviny plus surová zelenina V tomto období začíname pridávať k doterajšej strave tepel
prejsť na článokStôl plný jedla a pitia, rodina a priatelia, dobrá zábava. Presne toto je dobrý Silvester. Už vieš, čo pripravíš tento rok? Ak ešte nevieš, prípadne hľadáš novú inšpiráciu, pozri si zopár nápadov na pohostenie. Lístkové cesto Lístkové cesto je v
prejsť na článokCestovanie autom môže byť dobrodružstvom plným vzrušenia a objavovania nových miest. Pri dlhých cestách však môže byť únavné hľadať zdravé možnosti stravovania na cestách. Avšak, to neznamená, že sa musíte uspokojiť s nezdravými fast foodmi či jedlom z če
Posledná aktualizácia článku: 7/08/20 Odolať tejto hriešne dobrej tekvicovej krémovej polievke je skutočne náročné. Ale prečo by sme to aj robili? Radšej si ju spoločne pripravme a viac jej neodolávajme. Naša tekvicová polievka je nielen chutná, ale aj ve
prejsť na článok